×

Összezördült a Hertha és a lengyel szövetség Piatek miatt

Michael Preetz, a Hertha BSC labdarúgócsapatának igazgatója élesen kritizálta a lengyel szövetséget (PZPN) amiatt, hogy Krzysztof Piatek elutazott a nemzeti csapattal Bosznia-Hercegovinába.

Krzysztof Piatek
A lengyel válogatott hétfő este Nemzetek Ligája-mérkőzésen lépett pályára Zenicán, pedig a német együttes Preetz szerint megállapodott a PZPN-nel abban, hogy a csatár nem utazik el a találkozóra, ugyanis ezt követően - a jelenlegi német szabályok szerint - Berlinbe visszatérve kéthetes karantén vár rá.

„A megegyezésünk ellenére utazott el” – mondta a Kicker című magazinnak a sportvezető.

A lengyel szövetség hétfőn közleményben ismerte el, igaz, hogy a Hertha azt kérte tőlük, a csatár térjen vissza Németországba ahelyett, hogy Boszniába utazik, ám ők erre nem adtak engedélyt.

„Még a nemzetközi szövetséggel is felvették a kapcsolatot, akik azonban azt mondták, nincs olyan szabály, ami alapján a klubok ilyet kérhetnének a nemzeti csapatoktól” – mondta Jakub Kwiatkowsi szóvivő.

Hozzátette, felvették a kapcsolatot a német szövetséggel, akik ígéretük szerint mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a játékos elkerülhesse a kéthetes karantént.

Piatek pénteken 63 percet játszott a hollandokkal szemben 1-0-ra elveszített találkozón. A bosnyákok ellen végig a kispadon ült.