×

A Salzburg Haaland januári vételárának a dupláját kéri Szoboszlaiért

Bár Szoboszlai Dominik korábban kijelentette, marad Salzburgban, a La Gazzetta dello Sport csütörtöki száma szerint a Napoli továbbra is dolgozik szerződtetésén.

fotó: MTI/APA lap szerint a Salzburg 40 millió eurót kérne a magyar válogatott középpályásért, aki minden bizonnyal a Törökország ellen szerzett remek szabadrúgásgóljával is feljebb tornázta az értékét.

A Napoli sokallja ezt az összeget és 25 milliót adna, főként amiatt, hogy a Dortmund 20 millióért szerezte meg Erling Haalandot januárban.

A Napoli egyénként hónapok óta közelről figyeli Szoboszlait. Cristiano Giuntoli, a Napoli sportigazgatója állítólag már meggyőzte a Napoli elnökét a transzfer szükségességéről, amennyiben sikerül megállapodni egy mindkét fél számára elfogadható átigazolási összegben.

A lap megjegyzi, Szoboszlai és menedzsmentje már rábólintott a transzferre. Ez nemcsak a játékos két héttel korábbi kijelentése miatt meglepő, a Napoli ugyanis nem szerepelhet a Bajnokok Ligája 2020/21-es kiírásában, amire a Salzburgban jó esély mutatkozik. Ráadásul az osztrák bajnoknál az állandó játéklehetőség is garantált, míg a Napoliban közel sem.

Szintén a Napolival kapcsolatos hír, hogy a klub elnöke, Aurelio De Laurentiis szervezetében kimutatták a Covid-19 koronavírust, és a La Repubblica cikke szerint annak ellenére jelent meg a klubelnökök és sportigazgatók szerdai Serie A-ligaülésén, hogy már napokkal korábban tünetei voltak. A tesztet már előtte elvégezték, de úgy ment el a tárgyalásra, hogy nem várta meg annak eredményét.