Musorujsag
Élő Eredmények

Messi ajándéka megváltoztatja a vak és gyengénlátó gyerekek életét

Messi ajándéka megváltoztatja a vak és gyengénlátó gyerekek életét

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A Barcelona csillaga különleges szemüveggel teszi könnyebbé a vak vagy látássérült gyerekek mindennapjait.

Lionel Messi nemcsak kapcsolatba lépett az OrCam nevű, nem éppen olcsó, 4600 eurós (több mint 1 millió 6 százezer forint) szerkezetet gyártó céggel, de együttműködést is kezdeményezett, hogy felhívja a figyelmet a vakok és gyengénlátók globális küzdelmeire – olvasható az Arsenal News oldalán.

A szemüveg nagy segítséget nyújt, hiszen a többi között képes szövegeket értelmezni és felolvasni, tárgyakat és embereket felismerni, így használata kényelmesebbé teheti az ilyen fogyatékkal élők mindennapjait.

A hatszoros aranylabdás klasszis minden évben ajándékoz majd MyEye készülékeket inspiráló történettel rendelkező vak vagy gyengénlátó embereknek, akik Barcelonában személyesen is találkozhatnak a futballsztárral.

A kiválasztottak bekerülnek az úgynevezett OrCam álomcsapatba, melyet természetesen Messi vezet.

A koronavírus-járvány kitörése előtt a Barcelona csapatkapitánya 12 látássérült gyerekel találkozott, hogy átadja nekik a készülékeket. Egyikük a 10 éves Mikey, akinek szülei szerint óriási függetlenséget adott a szemüveg.

Messi elárulta, az ajándékok átadása igazán különleges élmény és emlékezetes pillanat volt a számára.

„Leírhatatlan, hihetetlen érzés volt. Találkozni ezekkel az emberekkel és segítséget nyújtani számukra igazán inspiráló pillanat volt. Látva, mikor kipróbálták a szemüveg funkcióit, egyértelművé vált, hogy valóban nagy változást hozhat az életükbe. Büszke vagyok rá, hogy OrCam nagykövet lehetek.”

Világszerte körülbelül 300 millió ember szenved vakságban vagy valamilyen mértékű látássérülésben.

További tartalmak