×

Botrányos meccsen tért vissza Neymar a PSG-be

A végig feszült találkozón a 97. percben szabadultak el az indulatok, akkor pillanatokon belül öt piros lapot is kiosztott a játékvezető.

Neymar és Alvaro Gonzalez nem ezen a meccsen lettek a legjobb barátok. EPA/Julien de RosaÖt kiállítást hozott a francia labdarúgó-bajnokság Paris SG-Olympique Marseille rangadója, amely után Neymar rasszizmussal vádolta meg az ellenfél egyik játékosát.

A brazil szupersztár koronavírus-fertőzése miatt csak pénteken állt újra edzésbe. A vasárnapi találkozón - 1-0-s vendég vezetésnél - a hosszabbításban egymásnak ugrottak a két csapat játékosai egy szabálytalanság után. A tülekedésben Neymar a tarkóján megütötte a spanyol Alvaro Gonzalezt, ezért piros lapot kapott. A pályáról levonulva többször azt mondta a bírónak: "Rasszizmus nem!" - miközben Alvaróra mutatott.

A meccs után a Twitteren azt írta, sajnálja, hogy nem az arcába ütött Alvarónak, aki szerinte az egész mérkőzésen provokálta. Neymar már az első félidőben szólt a játékvezetőnek arról, hogy Gonzalez rasszista megjegyzéseket tesz rá.

Thomas Tuchel, a PSG német vezetőedzője a találkozó utáni sajtótájékoztatón kitért rá, Neymar azt mondta neki, rasszista inzultusról volt szó, de hozzátette, ő maga nem hallotta, mit mondott az ellenfél.

"Neymar egy kicsit ideges volt, remélem, ehhez semmi közünk. És azt, hogy ez nem rondít bele a győzelmünkbe. Nincs helye rasszizmusnak a labdarúgásban, de nem hinném, hogy erről lett volna szó" - nyilatkozott André Villas-Boas, az OM portugál trénere, hozzátéve, hogy "volt egy köpés is Di Maria részéről, de ez egy klasszikus ütközet".

"Tizennégy sárgás és öt piros azt jelenti, hogy a játék kontrollálhatatlan volt. Nem fogom védeni a védhetetlen viselkedést. Elvesztettük az eszünket" - mondta Leonardo, a PSG sportigazgatója  atalálkozó után.

Arról is kérdezték, a két elvesztett bajnoki után megfordult e a fejükben az edzőváltás. "Egy ilyen meccs után a kérdés feltevése kissé bonyolult" - mondta azzal kapcsolatban, hogy az elveszített BL-döntő után már felmerült a Juventus korábbi mestere, Massimiliano Allegri neve is.