×

A Marseille rasszizmussal vádolt védője halálos fenyegetéseket kapott

A hétvégén botrányoktól sem mentes, piros lapoktól hemzsegő francia klasszikust játszott a Paris Saint-Germain és a Marseille a párizsi Parc des Princesben, amelyet végül a vendégek nyertek 1-0-ra. Az indulatok azóta sem csitulnak.

Álvaro González és Neymar vitatkozik a PSG-Marseille mérkőzés hajrájában. (Forrás: LP/Arnaud Journois) Álvaro González és Neymar vitatkozik a PSG-Marseille mérkőzés hajrájában. (Forrás: LP/Arnaud Journois)
A mérkőzés hajrájában a PSG sztárja Neymar, illetve a vendégek spanyol védője, Álvaro González között alakult ki az elsődleges perpatvar, a brazil azzal vádolta a mérkőzés után ellenfelét, hogy rasszista módon, kvázi lemajmozta őt.

Kedden kiderült, hogy a megrágalmazott hátvédet többször is halálosan megfenyegették, a klub megtette a megfelelő lépéseket és feljelentést tett a rendőrségen.

A Marseille portugál edzője, André Villas Boas kiáll játékosa mellett, akiről nem tudja elképzelni, hogy fajgyűlölő szavakkal inzultálta volna Neymart.

„Kiállunk játékosunk mellett és mindent megteszünk annak érdekében, hogy napvilágra kerüljön a tiszta igazság. Biztosak vagyunk abban, hogy Álvaro nem rasszista, főleg annak tükrében, hogy a Marseille egy multikulturális csapat” – kezdte spanyol játékosa védelmezését Villas Boas.

A fenyegetésekre is reagált röviden:

„Már jelentettük a rendőrségnek a történteket, az ügy már a kezükben van.”

Az edző ezután egyenesen ellentámadásba lendült és a PSG brazilját kritizálta, akinek véleménye szerint jól kellene tudnia, milyen az, ha ártatlanul vádolják, emlékeztetve arra, hogy nemrég egy brazil modell azt mondta, hogy Neymar megerőszakolta.

„Ő maga is szenvedett már ilyen dolog miatt. Tökéletesen tudhatja, milyen hatással vannak a vádló szavaknak, amelyeknek semmi közük az igazsághoz” – reagált keményen a portugál edző Neymar nyilatkozatára Álvaro Gonzálezzel kapcsolatban.