×

Beismerő vallomást tett a pedofil tartalmak birtoklásával vádolt vb-ezüstérmes exfutballista

A német sajtó szerint beismerő vallomást tett Christoph Metzelder, akit kiskorúak ellen elkövetett szexuális erőszakot ábrázoló tartalmak birkoklásával és terjesztésével gyanúsítanak.

Christoph Metzelder (Fotó: EPA/Felipe Trueba)A Deutsche Welle a düsseldorfi bíróság egyik hétfői közleményében bukkant rá, hogy a 47-szeres német válogatott, 39 éves exfocista vallomást tett. A lap úgy tudja, hogy a világbajnoki ezüst- és bronzérmes Metzelder ügyvédei személyiségi jogokra hivatkozva megrpbálták eltávolíttatni a nyilvánosan is elérhető közleményt, a bíróság azonban elutasította az erre irányuló kérelmet.

A Borussia Dortmund, a Real Madrid és a Schalke korábbi játékosának birtokában a hírek szerint 300 pedofil tartalmú fájlt találtak, ezek közül 29-et meg is osztott a WhatsApp-on keresztül. Egy éve hallgatta ki először a rendőrség, lefoglalták a mobiltelefonját, majd átkutatták düsseldorfi otthonát, ezt követően Metzelder távozott nevelőegyesülete, a TuS Haltern am See elnöki posztjáról.

A Bild akkor azt írta, hogy a 2014-ben visszavonult futballista ellen korábbi partnere tett feljelentést, miszerint gyermekpornográfia tartalmú képeket küldött neki.