×

A Tottenham megegyezett a Real Madriddal Reguilón eladásáról

A Real Madrid mindenben megegyezett az angol Tottenham Hotspurrel a baloldali védő, Sergio Reguilón eladásáról. A londoni klub 30 millió eurót utal a királyiaknak, akik élhetnek az opcióval, hogy a játékost visszavásárolják az elkövetkező két évben.

GERMANY SOCCER UEFA EUROPA LEAGUE FINAL Sergio Reguilon EPA/Lars Baron / POOL
Az üzlet szentesítéséhez már csak egyetlen apró lépés hiányzik, hogy Reguilón átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon. Amennyiben mindent rendben találnak, akkor a szerződést már csütörtökön aláírhatják a felek.

A 23 éves spanyol egy lépésre volt attól, hogy a Manchester Unitedben folytassa pályafutását. A játékosnak sikerült megegyeznie a Vörös Ördögök vezetőségével, a két klub között viszont megrekedtek a tárgyalások, mert az angolok nem voltak hajlandóak elfogadni a záradékot a visszavásárlásról.

A védő az elmúlt szezont kölcsönben az Európa Liga-győztes Sevilla csapatánál töltötte, meghatározó alakja volt a Julen Lopetegui által dirigált, jó szezont záró gárdának, de Zinedine Zidane, a madridiak mestere még mindig nem számít a szolgálataira. A klub viszont nem akarja teljesen bezárni a kaput a tehetséges játékos mögött.

A Tottenham könnyed elfogadta a kitételt, hogy két éven belül élhet azzal a jogával a spanyol bajnok, hogy visszavásárolja Reguilónt, 35-40 millió euró körül. A madridi klub azért is ragaszkodott a záradékhoz, mert a 32 éves brazil Marcelónak 2022-ben jár le a szerződése, a spanyol válogatottban az ukránok elleni 4-0-s győzelem alkalmával bemutatkozó Reguilón lehetne a tökéletes utód.

Marcelo mellett a francia edző még Mendít szokta bevetni a baloldalon, így Madridban bizonyosan ne kapna elég játékpercet Reguilón, a Premier League és a londoniak menedzsere, José Mourinho viszont nagy segítségére lehet további fejlődésében, ahogyan az sem kizárt, hogy nem egyedül érkezik Madridból a Spurshöz, hiszen egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a Zidane-nál mellékvágányra tett Gareth Bale visszatér korábbi klubjához.