×

Koeman már nem bízik több új igazolásban

A Barcelona vezetőedzője, a holland Ronald Koeman a Fox Sports rendelkezésére állt, hogy a csapat számára hamarosan induló szezonról beszéljen.

Ronald Koeman (Fotó: EPA/ALBERT OLIVE) Ronald Koeman (Fotó: EPA/ALBERT OLIVE)
Koeman a klub történetének egyik legviharosabb időszakában vette át a csapatot, amikor úgy nézett ki, a leg nagyobb sztár, az argentin Lionel Messi elmegy a Barcelonából, több mint 20 évnyi szolgálat után.

Mostanra a forrongó kedélyek némileg elcsitultak, elvileg koncentrálhatna a csapatépítésre, de jelenleg ez sem megy könnyen a holland számára. Legutóbb arról szóltak a hírek, hogy honfitársa, a Lyont erősítő Memphis Depay a katalán székhelyen folytatja pályafutását, de a francia klub vezetősége végül megmakacsolta magát, nem akarja elengedni egyik legnagyobb értékét.

„Ahhoz, hogy Depay a miénk legyen, először az kell, hogy eladják” – mondta kissé rezignáltan a holland szakvezető.

Heteken keresztül lehetett arról hallani, hogy a csapatnak a Bayern Münchentől elszenvedett 8-2-s vereség után radikális változásokra szüksége a keretben, ehhez képest úgy tűnik, hogy a Barca közel ugyanazzal a kerettel indul a 2020/21-es szezonnak, mint az elmúlt évi.

„Most már előretekintünk az új szezon az felé, feltételezhetően azzal a kerettel, amely jelenleg rendelkezésünkre áll” – mondta a holland, nem túl optimista felhanggal.

Az biztos, hogy a rendelkezésre álló keretből két új arc – nem feltétlenül új igazolás – meggyőzte teljesítményével Koemant, ráadásul még mindkettő tinédzser. A 17 éves Pedri és a portugál Trincao a régi arcok mellett komoly szerepet tölthet be a csapatnál a szezon folyamán.

Nem sokkal azután, hogy a Lyon elnöke leállította a tárgyalásokat Depay ügyében, Koeman arról is szót ejtett, hogy a Barcelona már nem nagyon engedhet meg magának drága igazolásokat.

„Bartomeu elnök azt mondta nekem vasárnap, hogy a Barca megérezte a koronavírus-járvány hatásait, így jelenleg a klubnak nem áll módjában nagyobb ajánlatot tenni játékosokért” – magyarázta, miért álltak le a tárgyalások a holland támadóért.

Messi maradása mellett sem lehetett elmenni szó nélkül.

„A konfliktus elsődlegesen Messi és a klub között alakult ki. Azóta már beszéltem Messivel, és úgy folytatjuk a munkát, ahogyan az megszokott volt korábban” – zárta rövidre Koeman.

Mindent összevetve: nem lesz könnyű dolga a Holland mesternek a Barcelonát irányítva, de eredmények mutathatják meg, hogy jó utat választott-e.