×

Nem volt zökkenőmentes a Vidi érkezése Máltára

A MOL Fehérvár FC labdarúgócsapatának küldöttsége bizonytalan ideig máltai szállodájában rekedt, így nem tudott a Hibernians elleni csütörtöki második fordulós Európa-liga selejtező mérkőzés helyszínén és időpontjában edzeni. A máltai repülőtéren ugyanis a küldöttség összes tagján - érvényes negatív tesztjeik ellenére - koronavírus-tesztet végeztek, s annak eredményéig nem hagyhatják el a szállodát.

Labdarúgó NB I - Fehérvár FC-Puskás Akadémia FC
A klub honlapja arról számolt be, hogy a csapat gépének landolása után a repülőtér egy elkülönített szobájában a helyi hatóságok mindenkit teszteltek, és csak a mintavétel után folytathatta útját a küldöttség a hotelbe. Tették ezt úgy, hogy az egyesület minden UEFA-protokollt és előzetesen egyeztetett egészségügyi előírást betartott, és minden kiutazó érvényes koronavírus-teszttel rendelkezik.

A Fehérvár szerda estére tervezett sajtótájékoztatója és az azt követő edzése sem kezdődött el, a játékosok és a stáb ugyanis nem hagyhatja el a szállodát a tesztek eredményéig. Ennek pontos időpontjáról a klubnak nincs információja.

A Hibernians-MOL Fehérvár FC találkozót zárt kapuk mögött rendezik meg csütörtök este, 19 órakor Máltán, a Ta'Qali-ban található nemzeti stadionban. A mérkőzést a bolgár Ivajlo Sztojanov vezeti.

A továbbjutásról egy mérkőzés dönt. Amennyiben a rendes játékidőben nem születik döntés, úgy kétszer 15 perc hosszabbítás következik, ha így sem dől el a meccs, akkor pedig tizenegyesek döntenek a továbbjutásról.

A Fehérvár az Európa-liga első selejtezőkörében - hazai pályán - 1-1-es döntetlent játszott az ír Bohemian FC-vel, és hosszabbítás után tizenegyesekkel jutott tovább. A Hibernians az El 1. selejtezőkörében - nem kiemelt csapatként - 2-0-ra nyerni tudott a liechtensteini Vaduz otthonában.