Musorujsag
Élő Eredmények

Suárez meccskeretben - a csatár mégis maradhat a Barcában

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Sajtóhírek szerint egyre inkább úgy fest, az uruguayi támadó a katalánoknál kezdi meg a 2020/21-es szezont.

A Marca szerdai információi alapján a Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman annak ellenére nevezte Luis Suárezt a Girona elleni felkészülési meccs keretébe, hogy két hete telefonon közölte a játékossal, nem számít rá a szezonban.

A katalánok Lautaro Martínezt vagy Memphis Depayt kívánnák szerződtetni a helyére, de pénz szűkében addig ez lehetetlen, míg az uruguayi csatárt nem adták el.

Annak ellenére, hogy a hírek szerint Suárez és legnagyobb kérője, a Juventus mindenben megállapodott, mégsem jön létre a nyáron az átigazolás, mert a 33 éves támadó nem tudja megszerezni október 6-ig az olasz állampolgárságot és így nem játszhatna a Bajnokok Ligája csoportkörében. A RAC1 beszámolója alapján Suáreznek ugyan további ajánlatai is vannak/voltak, ám a Marca ma már lehetetlennek aposztrofálta, hogy a futballista a két további érdeklődő valamelyikéhez, az Atlético Madridhoz vagy az Ajaxhoz szerződjön, így egyre valószínűbbnek tűnik a maradása – annál is inkább, mert Koeman már nem bízik új igazolásokban, így pedig nem engedik el a csatárt.

Suárez távozását az bonyolítja, hogy szeretné megkapni az utolsó éves fizetését – szerződése 2021-ig szól -, amit a katalánok nem óhajtanak kifizetni, legalábbis az egészet semmiképp. A Sport azonban úgy tudja, hogy a Barcelona hajlandó lenne engedni és kifizetni Suárez utolsó éves bérének egy részét, amennyiben a Juventus kipótlja az összeget, ami több mint 16 millió euró.

 

További tartalmak