×

Koeman még nem ülhet le a Barca kispadjára

Előbb a klubvezetésnek meg kell állapodnia z előző szakvezetővel Quique Setiénnel és csak utána jegyezhetik be a hollandot.

Ronald Koeman barátságos meccsen igen, bajnokin még nem ülhet a kispadon. EPA/Alejandro GarciaA Barcelona csak szeptember 27-én játssza első bajnokiját, de még nem tudni, azon a meccsen ki fogja irányítani a katalán csapatot. A Goal.com értesülései szerint ugyanis a nyáron kinevezett korábbi kedvenc Ronald Koeman egyelőre még nem ülhet le a kispadra.

A klub nem rendezte teljesen az előző szakvezető, Quique Setién felmentési ügyét, a szabályok szerint pedig amíg nincs végleges megállapodás, addig a szövetség nem jegyezheti be az új edzőt.

Persze a hátralévő tíz napban még rendezhetik, mindenesetre ha hétvégén lenne a Villarreal elleni bajnoki, nem a holland szakember dirigálna.

Setient januárban nevezték ki Ernesto Valverde helyére, de irányításával csak második lett a csapat a spanyol bajnokságban, míg a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében 8–2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől és kiesett.

Koeman a holland válogatott kapitányi posztját hagyta el a Barca kedvéért, eddig két barátságos meccsen ült a kispadon, mindkettőt megnyerték.