Musorujsag
Élő Eredmények

Thiago alacsonyabb fizetésért írt alá a Liverpoolhoz, mint amennyit a Bayern ajánlott

m4sport.hu
Thiago Alcántara pénteken hivatalosan is a Liverpool játékosa lett, a Bayern München 30 millió euróért adta el a Barcelonától 2013-ban szerződtetett, 29 éves középpályást.
fotó: Liverpool FC

A The Athletic közölt információkat a transzfer hátteréről, amelyből kiderül, Thiago nyáron közel állt egy négyéves szerződéshosszabbításhoz a Bayernnél, de júniusban jött egy telefon: Jürgen Klopp nagyon szeretné csapatában látni.

Thiago mindössze a második 26 évnél idősebb érkező a Klopp-érában, akiért fizetett a Liverpool (Ragnar Klavan után). A Liverpool többségében fiatal, nagy potenciállal rendelkező kiszemeltekre épít, még a kimondottan drágán vett futballisták is, mint Van Dijk vagy Alisson sem trófeákkal kitömve érkeztek, de Thiago esetében megtörték a szabályt, egy kiforrott bajnokot igazoltak, ez a kivételezés is mutatja, mennyire fontos volt számukra.

Klopp úgy tekint rá, mint az egyik legkiegyensúlyozottabb, összetettebb és kiszámíthatatlanabb középpályás jelenleg.

A vonzalom pedig kölcsönös, így az új kihívásokra vágyó Thiago a Bayern nagyvonalú hosszabbítási ajánlatát visszautasítva eldöntötte: a Liverpool játékosa lesz.

Elhivatottságát mi sem támasztja jobban alá, minthogy kevesebb fizetésért igazolt az angol bajnokhoz: a Bayern heti 230 ezer fontos fizetést ajánlott, a Liverpool 200-at.

Döntésében a 2019-es Bayern-Liverpool BL-párharc is szerepet játszott, a játékoshoz közel álló források szerint az Anfield hangulata teljesen hatalmába kerítette a 39-szeres spanyol válogatott játékost, aki a Zenithez távozó Dejan Lovren 6-os számú mezét kapja meg.

A Liverpool egy kiváló technikájú és kreatív elméjű játékossal gazdagította egyébként is bombaerős középpályáját, ráadásul a taktikai hadrend variációiban is számos új lehetőséget és rugalmasságot biztosít az edzői stábnak.

Amikor még úgy tűnt, Lionel Messi akár a Manchester Cityben is kiköthet ezen a nyáron, Wayne Rooney azt mondta, Thiago a Liverpoolnak még jobb igazolás lenne, mint Messi a Citynek. Mit mondana most az erőviszonyokról Rooney, így, hogy Messi maradt Barcelonában?

Az angol bajnok anyagilag is remek üzletet kötött. A sajtóban tényként közölt 30 millió eurós átigazolási összeg garantált része csak 21 millió euró a The Athletic szerint, amit négy részletben fizet meg a klub, a többi teljesítmény alapú bónuszként adódhat hozzá.

Csak összehasonlításképp, a Pool Dominic Solankét 2019-ben 20 millió euróért adta el a Bournemouth-nak.

És még a nagy rivális Manchester Unitednek is odaszúrtak picit a transzferrel: 2013-ban a leköszönő Sir Alex Ferguson első számú kiszemeltje volt a Barcelona játékosa, de a helyére érkező David Moyes meghiúsította az üzletet, inkább Marouane Fellaini felé fordult, akit jól ismert az Evertonból. Thiago végül a Guardiola vezette Bayernhez ment, majd 7 német bajnoki címmel, 4 Német Kupával és egy Bajnokok Ligája-trófeával később a Liverpool játékosa lett.

További tartalmak