×

2100 szurkoló kísérné Budapestre a Bayernt a Szuperkupa-meccsre

Körülbelül 2100 szurkoló szeretné elkísérni a Bayern München labdarúgócsapatát Budapestre, a Sevilla elleni csütörtöki Európai Szuperkupa-mérkőzésre.

GERMANY SOCCER BUNDESLIGA epa08679647 Bayern's Leroy Sane (L) celebrates with teammates after scoring the 7-0 lead during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and FC Schalke 04 in Munich, Germany, 18 September 2020. EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.
Az aktuális számról Karl-Heinz Rummenigge, a bajor klub elnöke számolt be vasárnap a Sky tv-csatornán.

"A drukkereknek kötelezően rendelkezniük kell negatív koronavírusteszttel" - hangsúlyozta a Bajnokok Ligája-győztes egyesület vezetője. A csapat szimpatizánsai hétfőn és kedden ellenőriztethetik magukat a klub költségén.

A Bayern München vezetőedzője, Hansi Flick nem ért egyet a meccs megrendezésével, miután a Robert Koch országos közegészségügyi intézet járványügyi szempontból rizikós területnek minősítette Magyarországot.

"Ez is egy olyan dolog, amit az ember nem teljesen ért. De nem mi hozzuk a döntéseket, hanem mások" - utalt a szakember az Európai Labdarúgó Szövetségre (UEFA).

Az Európai Szuperkupa-mérkőzés csütörtökön 21 órakor kezdődik a Bayern München és az Európa-liga-győztes Sevilla FC csapatai között.

A koronavírus-járvány kitörése óta ez lesz az első találkozó az UEFA versenyrendszerében, amelyre beengednek nézőket. A Puskás Aréna nézőtéri kapacitásának harminc százalékában lehetnek szurkolók, ez 20 ezer nézőt jelent.

Mindkét csapat részére három-három ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó jegyek megvásárlására a lehetőséget pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből. A Sevilla 2500 jegyet visszamondott, és bejelentette, hogy csak 500 szurkolója kíséri el a csapatot Budapestre.