Musorujsag
Élő Eredmények

Klopp Jota szerződtetéséről: Ez a portugál generáció elképesztő

Klopp Jota szerződtetéséről: Ez a portugál generáció elképesztő

m4sport.hu/Record
Az elmúlt napokban az angol bajnok Liverpool két új játékos érkezését jelentette be. A spanyol Thiago Alcántara szerződtetésén különösebben senki nem lepődött meg, a Bayern Münchennel Bajnokok Ligáját nyert középpályás mindenképpen erősítés a Vörösöknek. A Wolvestól igazolt portugál Diogo Jotával kapcsolatban viszont felmerült a kérdés, hogy miért pont ő és hova, ki helyett szerezte meg a szélsőt a német menedzser.

Jürgen Kloppnak meggyőződése, hogy Thiago Alcántara mellett Jota leigazolásával is sokat nyerhet a Liverpool. Az 50 millió euróért megvásárolt 23 éves Diogo Jota korábbi klubjában, a Wolverhamptonban alapemberré nőtte ki magát, fejlődéséhez új kihívást keresett. A Liverpool és Klopp személye garancia lehet arra, hogy jó utat választott.

A Pool német mestere is úgy érzi, hogy a portugál alkalmas alany arra, hogy hasznos tagja legyen a keretnek. A kérdésre, hogy végül miért rá esett a választás, így válaszolt Klopp:

„Édes Istenem, mennyi okom volt erre a döntésre jutni! Először is rengeteg lehetőséget kínál nekem. Még csak 23 éves és messze áll attól, hogy kész játékosnak nevezzük, hatalmas potenciál rejtőzik benne. Gyors, összjátékban nagyon kombinatív, védekezik, letámad… Összességében teljesen kiszámíthatatlan labdarúgó az ellenfelek számára. Több szabadságot ad a számomra azzal, hogy bevethetem a három támadó pozíció bármelyikében, amikor 4-3-3-mal állunk fel, ha pedig négy középpályással játszunk, akkor a széleken számíthatok rá. Természetesen jön belőle az, ami alapvetően jellemzi a csapat stílusát: az akarat. Tagja ennek az elképesztő portugál generációnak, amely termeli a tehetségesebbnél tehetségesebb játékosokat. Láthattuk a portugál válogatott utolsó mérkőzéseit, valóssággal lenyűgöző volt. Pontosan ezért vagyok ennyire elégedett azzal, hogy ő köztünk van” – magyarázta Klopp a szélső leigazolását.

Borítókép: Diogo Jota (Forrás: Liverpool - Twitter)

További tartalmak