Musorujsag
Élő Eredmények

Suárez a Juventus helyett az Atléticóban folytathatja

m4sport.hu
Simeone nagyon szeretné őt, de az sem elképzelhetetlen, hogy a katalánoknál marad.
Vajon lesz még közös gólöröm Messivel?EPA/ALEJANDRO GARCIA

Az elmúlt hetekben szinte mindenhol vzető hír volt, hogy Luis Suárez az FC Barcelonától a Juventushoz szerződhet. Mostanra azonban kiderült, az uruguayi futballista, adminisztratív okból nem szerződik az olasz bajnokcsapathoz. A 33 éves csatár már megérkezett ugyan az országba, olasz állampolgárság hiányában azonban Fabio Paratici sportigazgató szerint nem lesz módjuk szerződtetni őt.

Suárez beadta a szükséges papírokat, csakhogy mire megkapja útlevelét, biztosan lezárul a nyári átigazolási időszak, mely október elejéig tart Itáliában. Az állampolgárság felvétele pedig azért vált szükségessé, mert a Juventusnál már korábban feltöltötték az engedélyezett idegenlégiós keretet, így az uruguayi létszámfeletti külföldinek számít.

Sokáig azonban nem szomorkodhatott, az El Mundo Deportivo szerint közel áll a megállapodáshoz az Atlético Madrid együttesével. Azonban a madridi csapat csak úgy tudja megvenni, ha előbb túlad a Fenerbahce által csábított Diego Costán.

Ugyanakkor a szerződést nehezítheti, hogy Suarez ragaszkodik ahhoz, hogy a Barca fizesse ki neki a szerződése utolsó évére járó bérét, amit a klub állítólag vonakodik megtenni. Diego Simeone és az Atleti vezérigazgatója, Miguel Angel Gil Marin folyamatos kapcsolatban áll az uruguayival, hogy nyélbe üthessék a nyár egyik legjelentősebb üzletét.

A lap szerint viszont az sem zárható ki, hogy végül marad a katalánoknál, állítólag Ronald Koeman is jelezte, számítana rá, és jó barátja, Lionel Messi is próbálja maradásra bírni.

További tartalmak