Musorujsag
Élő Eredmények

Flick: 99 százalék nem elég a Sevilla ellen

mti
A Bayern München vezetőedzője szerint csapatától nem lesz elég 98-99 százalékos teljesítmény a sikerhez csütörtökön a Sevilla FC elleni európai Szuperkupa-mérkőzésen a Puskás Arénában.

A csütörtökön 21 órakor kezdődő Bayern München – Sevilla Szuperkupa-meccset az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Hansi Flick edzést tart a Bayern Münchennek a budapesti Puskás Arénában 2020. szeptember 23-án (Fotó: EPA/Kisbenedek Attila/POOL)

Hansi Flick a találkozó előtti szerdai online sajtótájékoztatón kiemelte: az Európa-liga-győztes Sevilla játékosai technikailag magasan képzettek, a Julen Lopetegui vezette szakmai stáb nagyszerű munkát végzett, az andalúz gárda nagy nyomást tud helyezni aktuális ellenfelére és taktikailag igazodni ahhoz.

A Bajnokok Ligája-címvédő bajor gárda trénere elmondta, csúcsmérkőzést vár csütörtökön 21 órától, a szurkolókat magas tempójú, jó meccsel szeretnék szórakoztatni. „Azért jöttünk ide, hogy futballozzunk. A csapat a mérkőzésre fókuszál, célunk a trófea megnyerése, ám ez nem lesz egyszerű, a Sevilla kitűnő csapat, remek edzővel” – fejtette ki az 55 esztendős német szakember.

Flick elmondta, nem szokása rangsorolni az elhódított trófeákat, ám ez kétségkívül egy csúcsesemény, ez lehet az első trófeájuk a szezonban, és újra megmutathatják képességeiket azáltal, ha megnyerik. „Koncentrálnunk kell, 98-99 százalék nem elég egy olyan csapat ellen, mint a Sevilla, 100 százalékot kell nyújtanunk” – szögezte le.

Az UEFA mindkét csapat részére 3000–3000 jegyet biztosított a találkozóra, a fennmaradó belépők megvásárlására a lehetőséget pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből. A Sevilla 2500 jegyet visszamondott, és bejelentette, hogy kevesebb mint 500 szurkolója kíséri el a csapatot Budapestre, míg a Bayern előbb 2100 szurkoló érkezését jelezte, később 800 német drukker lemondta a részvételt. Arra a kérdésre, mit gondol azokról a német drukkerekről, akik végül nem utaznak el a magyar fővárosba, azt mondta: ő edző és nem tanácsadó, ezzel a kérdéssel kapcsolatban a szurkolóknak nála sokkal avatottabb szakemberek adhattak tanácsot, ő csupán az együttesét látja el instrukciókkal.

Kitért rá, a keretből szinte mindenki százszázalékos, egyedül Robert Lewandowski küzd kisebb sérüléssel, ám ő is a csapattal fog edzeni, és bízik abban, hogy a lengyel csatár bevethető lesz.

A koronavírus-járvány kitörése óta ez lesz az első találkozó az UEFA versenyrendszerében, amelyre beengednek nézőket. A találkozón 20 ezer néző lehet jelen, ami a létesítmény teljes befogadóképességének 30 százalékát jelenti. A Bayern kapusa, Manuel Neuer annak kapcsán, hogy ezúttal ismét nézők előtt léphetnek pályára, úgy vélekedett, korábban már többféle körülménnyel találkoztak, és minden szituációhoz alkalmazkodniuk kell, ők a meccsre és az erős riválisra koncentrálnak. „Hogy mi lesz a stadionban, azt majd csak holnap fogjuk tapasztalni” – fűzte hozzá.

A 34 éves kapus másodszor nyerheti meg a trófeát a Bayernnel. Neuer felidézte, ez először 2013-ban a Chelsea ellen sikerült neki, akkor tizenegyesekkel kerekedtek felül. „Két bajnok játszik egymás ellen, ezért nagyon különleges. Számos csapat szeretne cserélni velünk, vagy épp ellenünk játszani ezen a találkozón, így nagyon nagyra becsülöm ezt a trófeát” – szögezte le.

Megemlítette, a csapat jól működik együtt, nagyon motiváltak a játékosok, éhesek a sikerre, és sokat tesznek azért, hogy elérjék ezeket.

Kitért rá, az, hogy a Manchester City középpályása, Kevin De Bruyne mellett Lewandowski és ő kerültek be abba a hármasba, amelyből kikerül az elmúlt idény legjobb játékosa az UEFA-nál, az egész csapatnak nagy megtiszteltetés, mindannyian nagyon örülnek, ám arról elképzelése sincs, végül ki érdemli ki az elismerést.

Julen Lopetegui, a Sevilla vezetőedzője edzést tart 2020. szeptember 22-én (Fotó: MTI/EPA-EFE/Raul Caro)

A Sevilla FC vezetőedzője szerint csapatának a legjobbját kell nyújtania ahhoz, hogy versenyben legyen a Bayern Münchennel. Julen Lopetegui rámutatott, a koronavírus-járvány miatt elhúzódott előző szezon és az új idény között nem telt el sok idő, az egy hónappal ezelőtti Európa-liga-finálé óta – amelyet együttese 3-2-re nyert meg az Internazionale ellen – két felkészülési találkozót játszottak, tétmérkőzést viszont nem.

„Rendkívüli, hogy itt lehetünk és megküzdhetünk egy ilyen trófeáért egy hatalmas ellenféllel. Ezen a mérkőzésen a legjobbunkat kell pályára tennünk ahhoz, hogy versenyben lehessünk a Bayernnel” – fejtette ki az 54 éves spanyol szakember. Kiemelte, muszáj koncentráltnak maradniuk, hiszen számos változó körülmény miatt sok a bizonytalanság ezekben az időkben.

„A Bayernben éljátékosok vannak” – hangsúlyozta Lopetegui, ugyanakkor újságírói kérdésre azt felelte, játékosait nem hasonlítgatja össze más csapat futballistáival, ezt a sajtómunkatársak dolgának tekinti.

„Boldog vagyok, hogy a keretünkben lévőkkel dolgozhatok. Csapatként kell jól teljesítenünk, mindenkinek száz százalékot kell nyújtania holnap este” – fűzte hozzá. Kiemelte, lényeges, hogy mielőbb elkapják a mérkőzés ritmusát.

Az andalúz gárda brazil középpályása, Fernando Francisco nehéz mérkőzésre számít a Bajnokok Ligája-győztese ellen. „Bízunk a játékunkban, és abban, hogy egy nehéz, de minőségi találkozón föléjük kerekedhetünk” – közölte.

Annak kapcsán, hogy a bajorok nyolc gólt szereztek pénteken a Schalke ellen, úgy vélekedett, nincs nyomás rajta és csapattársain, és megérdemelten jutottak el idáig.

„Ez egy csodálatos mérkőzés lesz, egy rendkívüli csapat ellen, amelynek kiemelkedő, minőségi játékosai vannak. A legjobbunkat tesszük ki a pályára, meglátjuk, ez mire lesz elég” – fogalmazott. Előretekintve annyit mondott, kemény munkával elérhetik ugyanazt a teljesítményt, amelyet az előző idényben sikerült.

További tartalmak