Musorujsag
Élő Eredmények

Lewandowski, Neuer és De Bruyne maradt versenyben az UEFA-nál

Lewandowski, Neuer és De Bruyne maradt versenyben az UEFA-nál

mti
A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München két klasszisa, Robert Lewandowski és Manuel Neuer, vagy Kevin De Bruyne, a Manchester City középpályása lesz az elmúlt idény legjobb játékosa az Európai Labdarúgó Szövetségnél.

Az UEFA honlapján szerdán jelentette be, hogy lezárult a szavazás, amelyen a Bajnokok Ligája- és az Európa Liga főtáblán érintett 48 csapat edzője, 55 kiválasztott sportújságíró, valamint minden tagországból egy személy adhatta le voksát. A szavazóknak az első hármat kellett megadniuk, az első helyezés öt, a második három, a harmadik egy pontot ért, az edzők nem szavazhattak saját tanítványaikra.

A három versenyben maradt futballista közül a legnagyobb esélyes egyértelműen Robert Lewandowski, a Bayern lengyel csatára ugyanis 47 tétmérkőzésen 55 góllal segítette triplázáshoz a münchenieket, akik csütörtökön a Puskás Arénában a Sevillával találkoznak az Európai Szuperkupáért. Lewandowski sikerét csapattársa, a kapuban újra világklasszis teljesítményt nyújtó Manuel Neuer, vagy a Premier League-ben a játékosok által legjobbnak választott Kevin De Bruyne akadályozhatja meg.

A dobogósok rangsorát leszámítva az UEFA nyilvánosságra hozta a 4-10. helyezetteket:
4. Lionel Messi (FC Barcelona) és Neymar (Paris Saint-Germain) 53-53 pont
6. Thomas Müller (Bayern München) 41
7. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) 39
8. Thiago Alcántara (Bayern München) 27
9. Joshua Kimmich (Bayern München) 26
10. Cristiano Ronaldo (Juventus) 25

Az edzőknél teljes a német dominancia a három jelölt között:
Hansi Flick (Bayern München)
Jürgen Klopp (FC Liverpool)
Julian Nagelsmann (RB Leipzig)

A nőknél a BL-győztes Olympique Lyon két játékosa, Wendie Renard és Lucy Bronze, valamint a döntőben vesztes VfL Wolfsburgot erősítő Pernille Harder jelölt az elmúlt idény legjobb játékosa címre.

A győzteseket október elsején, a BL csoportkörének sorsolásán jelentik be.

Borítókép: (kép: UEFA)

További tartalmak