×

Aubameyang: Felmerült a távozás gondolata, voltak jó lehetőségeim

Pierre-Emerick Aubameyang, az Arsenal gólfelelőse végül maradt a londoni Ágyúsoknál, de a gaboni csatár a Sky Sportsnak elmondta, hogy a nyári átigazolási időszakban volt néhány olyan ajánlata, amely megmozgatta a fantáziáját.

BRITAIN SOCCER ENGLISH PREMIER LEAGUE epa08548450 Arsenal's head coach Mikel Arteta (R) coaches Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang (L) during the English Premier League soccer match between Arsenal London and Liverpool FC in London, Britain, 15 July 2020. EPA/Shaun Botterill/NMC/Pool EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
„Ha teljesen őszinte akarok lenni, felmerült a távozás gondolata. Volt pár jó lehetőségem. Viszont itt otthon érzem magam, és szívből szeretem a szurkolóinkat, illetve a klubnál dolgozó embereket… Közel sem voltam biztos abban, hogy ugyanezt megkaphattam volna ott, ahova megyek. Ezért is döntöttem a maradás mellett” – mondta a Skynak adott nyilatkozatában Aubameyang.

Arról is beszélt, hogy az edzőnek, Mikel Artetának is megvolt a maga szerepe abban, hogy végül így döntsön.

„A karantén alatt egyszer úgy volt, hogy megbeszélünk egy meccset, végül mégis inkább a jövőről kezdtünk el beszélgetni. Nyíltan megkérdezte, hogy mit szeretnék csinálni? Én megmondtam neki, hogy jól érzem magam, amióta megérkezett, hogy tetszik a játékfilozófiája, de ugyanakkor gondolkozom a távozáson. Ekkor arra mutatott rá, hogy ha maradok, akkor nagy örökséget hagyhatnék magam mögött. Lehetőségem lett volna arra, hogy nagyobb klubokhoz menjek, amelyek trófeákért küzdhetnek, de az, amit itt hagyhatok, végül győzedelmeskedett. Ekkor sok minden tudatosult bennem, tisztább lett a kép” – magyarázta a gaboni gólvágó.