Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Suárez az Atléticóban folytatja

mti
Luis Suárez kétéves szerződést kötött az Atlético Madrid labdarúgócsapatával, miután megállapodott szerződésének felbontásáról az FC Barcelonával.
Luis Suarez (Fotó: EPA/Alejandro Garcia)

Az ügyletet a fővárosi klub jelentette be szerda éjjel, míg a katalánok közleményükben azt jelezték, hogy az Atlético hatmillió eurót fog fizetni a 33 éves uruguayi csatárért.

A katalán egyesület történetének harmadik legeredményesebb játékosát – akit csak Lionel Messi (634 gól) és Cesar Rodriguez (232) előz meg – még egy évig kötötte volna szerződése a Barcelonához, de a csapat új vezetőedzője, Ronald Koeman nem tart rá igényt a jövőben.

A Barcelonában létszámfelettivé vált Suárezt eleinte a Juventus próbálta megszerezni, de az olasz bajnok végül adminisztratív okok miatt lemondott róla.

Suárez 2006-ban igazolt Európába, előbb a Groningen, majd az Ajax Amsterdam labdarúgója volt, utána négy idényt a Liverpoolnál, hatot a Barcelonánál töltött. Utóbbi együttesben négy-négy bajnoki cím és kupagyőzelem mellett egy-egy Bajnokok Ligája-, Európai Szuperkupa-diadal és klubvilágbajnoki cím részese volt. A 113-szoros válogatott csatár a gránátvörös-kékeknél 283 találkozón 198 gólt szerzett.

További tartalmak