Musorujsag
Élő Eredmények

Mourinho új okot talált, miért küszködött a Spurs, most épp Észak-Macedóniában

Mourinho új okot talált, miért küszködött a Spurs, most épp Észak-Macedóniában

m4sport.hu/A Bola
Az Európa Liga selejtezőjének harmadik körében az angol Tottenham Hotspur az északmacedón Shkendija vendége volt. A Spurs alaposan megszenvedett a győzelemért, a csapat portugál menedzsere, José Mourinho meg is mondta a végül 3-1-re megnyert mérkőzés után, hogy mi hibádzott: a hazaiak kapuja, pontosabban annak mérete.

Nem úgy alakult a csütörtök esti mérkőzés a Tottenham számára, ahogyan azt José Mourinho eltervezte. A londoniak ugyan már az ötödik percben megszerezték a vezetést Lamela révén, de a szívós északmacedónok nem adták könnyen magukat és az 55. percben egyenlítettek.

Ekkor úgy döntött a portugál mester, hogy cserékkel frissíti csapatát, és beküldte a pályára azokat a játékosokat, akik a Shkendija ellen inkább pihentetett volna, köztük Harry Kane-t, aki góljával beállította a végeredményt.

A mérkőzés után Mourinho elment konzultálni az UEFA illetékeseivel, akiknél panaszt tett, hogy a kapuk nem felelnek meg az előírt szabványoknak, mert sokkal alacsonyabbak.

„Azonnal éreztem, hogy valami nem stimmel, el is mentem az UEFA delegáltjához, hogy ezt megbeszéljem vele. A felsőlécek öt centivel alacsonyabban voltak, ezért követeltük, hogy cseréljék ki a kapukat” – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Mourinho, aki később közösségi oldalán is megemlítette a maga cinikus humorával megspékelve, mennyire nem volt elégedett a hazai kapukkal.

„Azt hittem, hogy megnőttem, de aztán rájöttem, hogy a felsőléc öt centivel alacsonyabban van” – írta.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) előírásai szerint egy kapu 2,44 méter magas és 7,32 méter széles.

Borítókép: José Mourinho kifogásolta a kapuk magasságát a Shkendija stadionjában. (Forrás: @josemourinho)

További tartalmak