Musorujsag
Élő Eredmények

Rakitic: Büszkén viselem a Sevilla mezét

Rakitic: Büszkén viselem a Sevilla mezét

M4 Sport
A Bayern München hosszabbítás után, 2-1-re verte a Sevillát és nyerte meg a 2020-as Európai Szuperkupát. A döntő találatot a csereként beálló Javi Martinez szerezte, akinek minden bizonnyal ez volt az utolsó mérkőzése a bajorok mezében, ám a találkozó után elárulta, nem tudja még, hogyan alakul a jövője.

Javi Martinez nehezen találta a szavakat a mérkőzés után. „Ez egy rendkívül érzelemdús nap volt számomra, sikerült győztes gólt fejelnem, el sem tudom mondani, mit jelent ez nekem. Nem tudom, ez volt-e az utolsó meccsem a Bayernnél, csak szeretném kiélvezni ezt a pillanatot, majd a következő hetek során eldől, hogy alakul a jövőm.”

Hozzátette, mindig az a célja, hogy százszázalékos teljesítményt nyújtson, ami most sikerült is neki. „Akkor is mindig segíteni szeretném a csapatot, ha csak 10-15 percet kapok. Ma ez maximálisan sikerült a gólommal, nagyon boldog vagyok, hogy másodszor is elhódítottuk a trófeát.”

A Bayern kapitánya, a remekül teljesítő, több nagy bravúrt is bemutató Manuel Neuer kapus kijelentette, nagyon örült, amikor Hansi Flick vezetőedző becserélte Martínezt, mert tudta, spanyol csapattársa szabadrúgások után fejjel mennyire veszélyes. „A Sevilla egy remekül felépített csapat nagyszerű edzővel, nem volt könnyű dolgunk. Összességében azonban azt gondolom, megérdemeltük a győzelmet, büszkének kell lennünk magunkra” – fogalmazott a 34 éves hálóőr.

A Barcelonától ezen a nyáron távozó Ivan Rakitic nagyon boldog, hogy újra a Sevillában futballozhat, büszke arra a munkára, amit régi-új csapata elvégez nap, mint nap. „Ma láttuk, Neuer milyen fontos játékosuk. Két hatalmas helyzetünk volt, de ő mindkétszer védeni tudott, aztán adtunk nekik egy buta szögletet, amiből betaláltak. Gratulálok a Bayernnek, nagyon erős csapat. Most fel kell állnunk a padlóról és folytatni a megkezdett munkát.”

A Sevilla csapatkapitánya, Jesus Navas szerint nagyon kiegyenlített összecsapás volt volt és nagyon sajnálta, hogy nem sikerült megnyerniük a trófeát. „Úgy érzem, egyelő erők küzdelme volt ez a mérkőzés, de a Bayernnek sikerült a hosszabbításban megszerezni a győzelmet. Kár, hogy így alakult. Keményen dolgoztunk, remek hozzáállással de ez nem a mi esténk volt. Ők vitték be a győztes ütést, amire mi képtelenek voltunk.”

 

További tartalmak