Musorujsag
Élő Eredmények

Simeone: Suárezben megtaláltam, amire szükségünk van

m4sport.hu
Az Atlético Madrid már korábban is szerette volna megszerezni az uruguayit, de akkor a Barcelonát választotta. Bíznak benne, vele a tavalyi eredményeiket is felül tudják múlni.
Enrique Cerezo, az Atlético Madrid elnöke és Luis Suárez uruguayi csatár mutatja Suárez mezét, miután aláírták a csatár szerződését a madridi Wanda Metropolitano stadionban. MTI/EPA/Atletico de Madrid.com/Alberto Saenz Molina

Luis Suárez csütörtökön kétéves szerződést kötött az Atlético Madrid labdarúgócsapatával, miután megállapodott szerződésének felbontásáról az FC Barcelonával. A madridiak hatmillió eurót fizettek a 33 éves uruguayi csatárért, aki 2006-ban igazolt Európába, előbb a Groningen, majd az Ajax Amsterdam labdarúgója volt, utána négy idényt a Liverpoolnál, hatot a Barcelonánál töltött. A 113-szoros válogatott csatár a gránátvörös-kékeknél 283 találkozón 198 gólt szerzett.

Szombaton megszólalt Diego Simeone az Atlético szakvezetője is az üggyel kapcsolatban. „Luis Suárezben megtaláltam, amire szükségünk van ebben a klubban: lelkesedés és a vágy, hogy itt lehessen” – mondta az argentin szakember.

„Suárez érkezése arra ösztönöz minket, hogy klubként és csapatként is tovább növekedjünk. Korábban is beszélgettünk vele, mielőtt Barcelonába ment volna, de akkor más utat választott, és hat sikeres évet tudhat maga mögött” – mondta Simeone.

Elárulta, Morata távozása után olyan támadót kerestek, aki felül tudja múlni a spanyol csatár tavalyi teljesítményét. Ismerik Suárez képességeit, és úgy vélik, lehetővé teszi számukra, hogy javítsanak és felülmúlják a tavalyi teljesítményüket.

Bár az uruguayi játékos pénteken edzett először a csapattal, nem elképzelhetetlen, hogy a vasárnapi Eibar elleni bajnokin már szerepet kap. „Remélhetőleg ismét olyan eredményeket tudunk elérni, mint amikor Falcao, Costa vagy Griezmann szerepelt a támadásokban és amelyekre minden rajongó vágyik” – mondta Simeone.

További tartalmak