Musorujsag
Élő Eredmények

A németek nem mennek karanténba a kijevi NL-meccs után

A németek nem mennek karanténba a kijevi NL-meccs után

MTI
Hiába minősül Kijev és környéke kockázatos területnek, mégse kell kéthetes karanténba menniük a játékosoknak.

Nem kell karanténba vonulniuk a német válogatott labdarúgóinak a jövő szombaton esedékes, ukrajnai Nemzetek Ligája-mérkőzés után.

A német szövetség (DFB) csütörtöki tájékoztatása szerint, noha a meccsnek otthont adó Kijev és környéke kockázatos területnek minősül a koronavírus-járvány szempontjából, az illetékes észak-rajna-vesztfáliai hatóság közölte, halaszthatatlan üzleti út esetén, öt napon belüli ukrajnai tartózkodást követően nincs szükség kéthetes karanténra.

A Bundesliga klubjai korábban kifogásolták, hogy nélkülözniük kell majd a Németországba visszatérő játékosokat a karantén miatt. A nemzetközi szövetség (FIFA) korábban a pandémia miatt engedélyezte az egyesületeknek, hogy maguk dönthessenek arról, elengedik-e a válogatott összecsapásokra a játékosokat, így a német csapatok akár azt is megtehették volna, hogy nem bocsátják a Nationalelf rendelkezésére a futballistákat.

A német klubok ugyanakkor a FIFA-tól várnak garanciát arra, hogy a rizikós térségekbe válogatott meccsekre elengedett játékosok ne kényszerüljenek karanténba.

A dél-amerikai szövetség nemrég megkapta a FIFA rendelkezését, hogy az Európában légióskodó brazil, argentin és egyéb futballistáknak el kell utazniuk a válogatott találkozókra.

A németek jövő szerdán Törökországot, október 13-án pedig Svájcot fogadják felkészülési mérkőzésen Kölnben, és várhatóan mindkét találkozóra beengednek szurkolókat. A DFB a jelenlegi állás szerint 9200 nézővel számol.

Joachim Löw szövetségi kapitány pénteken hirdet keretet, a megoszló terhelés érdekében a szokásosnál nagyobb létszámmal.

További tartalmak