Musorujsag
Élő Eredmények

Koeman: Suárez bebizonyíthatta volna, hogy tévedtem

Goal
Ronald Koeman állítása szerint Luis Suárez saját döntése miatt távozott az FC Barcelonától, mert a klub szándéka megváltoztatta a csapaton belüli státuszát.

„Az esetében nehézzé vált, hogy kezdőként játsszon, és ezt tudattam vele” nyilatkozta a NOS-nak Koeman a végül az Atlético Madridot választó uruguayi csatárról. Hozzátette, bár nem fogadta kitörő örömmel az edzői őszinteséget Suárez, az edzésmunkáját továbbra is profin végezte.

Mielőtt bejelentette a távozását, Koeman jelezte neki, ha bizonyít, nem csinál presztízskérdést az álláspontja megváltoztatásából. „Mondtam neki, ha marad, egy lesz a csapat többi tagja közül, és akkor megmutathatja, hogy tévedtem. Szóval igen, maradhatott volna.”

A nyári szünetben kinevezett holland szakember hangsúlyozta, a klubvezetés a fiatalítás mellett döntött, és ennek megfelelően kap annyi lehetőséget Ansu Fati, Rodnald Araújo, és három új igazolás, Trincao, Pedri és Sergino Dest is ennek szellemében érkezett.

Koeman azt is megértette, Lionel Messi miért akadt ki Suárez távozásakor, hiszen nemcsak a pályán, hanem a magánéletben is kiváló volt a kapcsolatuk. Ezért is kereste fel személyesen a szintén a távozni szándékozó argentin klasszist, hogy megbeszélje vele, stratégiai döntés született. Edzője leszögezte, amióta Messi eldöntötte, hogy marad, minden utasítását betartja.

A Barcelona jövő kedden a Ferencváros ellen kezdi meg a Bajnokok Ligája-szezont. A mérkőzést az M4 Sporton és az m4sport.hu-n is élőben közvetítjük.

További tartalmak