Musorujsag
Élő Eredmények

Sevcsenko a spanyolverés után: Megtanultuk a leckét

mti
Játékosait dicsérte Andrij Sevcsenko, az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután együttese sporttörténelmi győzelmet aratott a vendég spanyol csapat felett a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában.
Andrij Sevcsenko ünnepel Jevgenyij Makarenkóval az Ukrajna–Spanyolország Nemzetek Ligája-meccs után (Fotó: EPA/Szerhij Dolzsenko)

A kedd esti, kijevi találkozó előtt a hazaiak nem sok jóra számíthattak, miután azt megelőzően sorozatban három mérkőzést veszítettek, s azokból kettő, de különösen a múlt heti, franciák elleni 1–7 – barátságos összecsapáson – kifejezetten kínos volt a számukra.

„Semmit sem kell mondanom, mert a játékosaim a hozzáállásukkal és a teljesítményükkel mindent elmondtak. Ez az ő sikerük, egyszerűen csak nagyszerűek voltak – kezdte értékelését a meccs után a Dinamo Kijev és az AC Milan legendás csatára. – Azt gondolom, megtanulták a leckét, amit a franciák elleni kudarc során kaptak, elfogadták azokat a változtatásokat, amiket végrehajtottunk és megvalósították a taktikát.”

Az együttes teljesítménye már múlt szombatra feljavult, „csak” 2–1-re kapott ki Németországtól, majd kedden, a kijevi Olimpiai Stadionban, 21 ezer lelkes szurkoló előtt még annál is jobban játszott. A találkozót Viktor Cigankov góljával 1–0-ra nyerték meg az ukránok, akik ezzel némileg visszavágtak a szeptemberi 4–0-s spanyolországi vereségükért. Ukrajna először verte meg Spanyolországot.

Az Európa-bajnokságra már kijutott Ukrajna az NL-ben két győzelemmel és két vereséggel áll az A divízió 4. csoportjának harmadik helyén, rosszabb gólkülönbségével a második németek mögé szorulva. A négyest veresége ellenére Spanyolország vezeti 7 ponttal, míg Svájcnak – mely kedden döntetlent ért el Németországban – két pontja van.

További tartalmak