×

Maguire előtt mindössze két angolt állítottak ki a Wembley-ben válogatott meccsen

A dánok elleni Nemzetek Ligája-meccsen kiállított Harry Maguire mindössze a harmadik angol válogatott játékos volt, aki piros lapot kapott a Wembley Stadionban.

A Manchester United védője mindössze 31 perc alatt gyűjtött be két sárga lapot, ez pedig meg is pecsételte a csapat sorsát. A vendégek négy perccel később megszerezték a vezetést, amelyet a mérkőzés végéig meg is őriztek.

Érdekesség, hogy Maguire kiállítása előtt mindössze kétszer fordult elő a futballtörténelemben, hogy angol játékos piros lapot kapjon válogatott mérkőzésen a Wembleyben. Az elsőt Paul Scholes gyűjtötte be 1999 júniusában Svédország, a másodikat Steven Gerrard 2012 szeptemberében Ukrajna ellen. Scholes esete ráadásul nemcsak a Wembley-t, hanem az összes angliai stadiont figyelembe véve is az első hazai piros lap volt felnőtt férfi válogatott labdarúgó-mérkőzésen.

A dánok elleni találkozó végén ráadásul Reece James is piros lapot kapott, így az angolok egy mérkőzésen megduplázták az eddig a Wembley-ben begyűjtött kiállítások számát.

Ha Anglia összes stadionját nézzük, akkor is csak az ötödik és hatodik hazai kiállítás született meg szerdán, Allan Smith 2002-ben a Southampton, David Beckham 2005-ben a Manchester United pályáján kapott piros lapot válogatot meccsen.

Az angol labdarúgó-válogatott egyébként története során a szerdai kettővel együtt összesen 18 piros lapot kapott, az elsőt a 424. meccsükön Alan Mullery gyűjtötte be Jugoszlávia ellen 1968-ban, ezt az elkövetkező harminc évben mindössze három követte, David Beckham argentinok elleni kiállítása az 1998-as világbajnokságon volt az ötödik.