Musorujsag
Élő Eredmények

Stefan Tarkovic lett a szlovák válogatott kapitánya

mti
Stefan Tarkovic lett a szlovák labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, megbízatása egyelőre csak november 30-ig szól.

A 47 esztendős szakvezető tavaly januárig öt és fél éven át Ján Kozák szövetségi kapitány segítőjeként dolgozott a válogatottnál – amelyet 2018 októberében, a Svédország ellen 1-1-re végződött barátságos mérkőzésen ő irányított -, ezután pedig a szlovák szövetség (SFZ) sportigazgatója lett.

Tarkovic korábban Kassán, Eperjesen és Zsolnán, illetve az Egyesült Arab Emírségekben edzősködött. Megbízatása csupán három meccsre szól: a szlovákok előbb november 12-én Észak-Írországban játszanak Európa-bajnoki pótselejtezőt, majd a Nemzetek Ligájában a skótokat fogadják, illetve a csehek vendégei lesznek.

Az SFZ honlapján Ján Kovácik elnök elmondta, rendkívül fontos volt, hogy olyan edzőt találjanak, aki ismeri a válogatottat. Hozzátette, nem kizárt, hogy tárgyalni fognak az új kapitánnyal a hosszabbításról, a sorsa valószínűleg az északírek elleni mérkőzés alapján dől majd el.

Tarkovic leszögezte, tisztában van azzal, mekkora felelősség hárul rá a novemberi mérkőzéseken, hiszen krízishelyzetben veszi át a csapatot.

Az SFZ pénteken jelentette be Pavel Hapal szövetségi kapitány menesztését. A két évvel ezelőtt kinevezett edző 17 mérkőzésen irányította a nemzeti csapatot, mérlege hét győzelem, három döntetlen és hét vereség.

További tartalmak