Musorujsag
Élő Eredmények

Mourinho: Senki nem játszik jobb futballt nálunk

Mourinho: Senki nem játszik jobb futballt nálunk

m4sport.hu/A Bola
A Tottenham Hotspur portugál menedzserének, José Mourinhónak meggyőződése, hogy jelenleg a Premier League-ben csapata mutatja be a legélvezhetőbb focit. Erről az osztrák LASK Linz elleni Európa Liga-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón beszélt, azok után, hogy a hétvégén a Spurs 3-0-ra vezetett a West Ham ellen, még tíz perccel a lefújás előtt is, végül 3-3 lett a végeredmény.

„Számomra az, ami már mögöttünk van, nem különösebben fontos. Inkább a jövő köti le a gondolataimat. Fejlődési szakaszban vagyunk, és hiszem, hogy a labdával egy csapat sem játszik jobb futballt a Premier League-ben, mint mi. Ez szerintem nagy fejlődés az elmúlt szezonhoz képest. Egy olyan csapat vagyunk, amelyet jó nézni, azt akarom, hogy ez a DNS legyen a lenyomatunk. Hogy ez elég-e ahhoz, hogy meccseket nyerjünk? Nem feltétlenül, erre már bizonyítékunk is van. Csak nyolc pontunk van, miközben fantasztikus focit játszottunk, leszámítva az Everton elleni meccset. Meg kell tanulnunk megtartani az eredményeket, mert amikor 3-0-ra vezetünk a 80. percben… Játszhatunk még ötven meccset, ez az eset még egyszer nem történne meg. Szóval, nem akarom, hogy ez az élmény ne égjen belém. Ehhez csak az kell, hogy jobban védekezzük le a rögzített helyzeteket, mert játék közben jó a védekezésünk, stabilak vagyunk. Eddig csak egy ilyen gólt kaptunk, a Southampton ellen. A többi: büntetők, szabadrúgások közvetlenül vagy szélről beadva, meg a VAR által érvényesített gólok” – mondta Mourinho.

Az Európa Ligában is elkezdődik a héten a csoportkör, ami a portugál szakember számára nem ismeretlen élmény. Szeretné korábbi eredményeit elérni.

„Megpróbáljuk megnyerni. Ez lesz a harmadik alkalom, hogy részt veszek benne, az előző két esetben sikerült megnyernem (a Portóval és a Manchester Uniteddel). Mondhatom, hogy amit eddig elértem az Európa Ligában, az nagyon jó. Egyszer sem estem ki csapataimmal, pedig egy hosszú és nehéz kiírás ez, a csoportkör pedig becsapós tud lenni. Utána meg következik a kieséses szakasz, ahol megjelennek a csapatok a Bajnokok Ligájából, ami meglátásom szerint nagyon igazságtalan” – állította a karizmatikus portugál a LASK elleni EL-mérkőzés előtt.

Borítókép: epa08706801 Tottenham's manager Jose Mourinho reacts during the English Carabao Cup 4th round match between Tottenham Hotspur and Chelsea in London, Britain, 29 September 2020. EPA/Matt Dunham / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

További tartalmak