Musorujsag
Élő Eredmények

Tavaly visszavonult, idén mégis a PL-keretben van Petr Cech

m4sport.hu
A Chelsea együttesénél mindenre felkészülnek, úgy vélik, a világjárvány miatt akár az egykori klublegendát is be kell vetniük.
Fotó: fifa.com

A Chelsea 25 fős csapatlistát adott le, kikkel kíván harcba szállni a Premier League-ben. A keretben helyet kapott a 38 éves klublegenda és jelenlegi technikai igazgató, Petr Cech is.

A cseh kapus 2004 és 2015 között 494-szer védte a csapat kapuját, majd négy évig az Arsenalban szerepelt, míg 2019-ben a visszavonulás mellett döntött. Ekkor a kékek azonnal felajánlották neki a vezetői pozíciót.

Pedig a klubnál van a világ jelenlegi legdrágább kapusa Kepa Arrizabalaga, de mellette Willy Caballero és a frissen igazolt Edouard Mendy is nevezve lett. A hivatalos álláspont szerint Cech csak amolyan vészmegoldás, elővigyázatossági lépés a Covid-19 válság miatt kialakult példátlan körülményekre.

A csapat vezetőedzője, Frank Lampard a Sevilla elleni 0-0-val végződött BL-találkozó után úgy fogalmazott, ez nem a romantikáról szól, ha kell, be is veti korábbi csapattársát. „Petr egy ideje az edzőknél edzett. Nagyon fitt és még mindig viszonylag fiatal. Továbbra is elvégzi a napi munkáját, de ott lesz, ha szükségünk van rá” – mondta egykori játékostársáról Lampard.

A kapus elmondta, nem hiszi, hogy védenie kell majd, ugyanakkor arra sem számított senki, ami az elmúlt hat-hét hónapban történt a világon. Bízik benne, jelenléte ösztönzőleg hat majd az elmúlt időszakban sokat bizonytalankodó Kepára is.

További tartalmak