Musorujsag
Élő Eredmények

Börtönbüntetést kért az ügyészség a Real Madrid futballistájára

m4sport.hu
A karanténszabályok megszegése miatt a belgrádi ügyészség hat hónapos szabadságvesztés kiszabását kérte Luka Jovicra, a Real Madrid szerb támadójára.
Luka Jovic és Zinedine Zidane (Fotó: EPA/JuanJo Martin)

A Tanjug szerb állami hírügynökség jelentése szerint most a bíróság dönt arról, elfogadja-e az ügyészség vádemelési indítványát a 22 éves futballistával szemben.

Jovic a spanyol bajnokság tavaszi félbeszakításakor utazott haza Szerbiába, ahol az akkor érvényben lévő szabályok szerint kéthetes házi karanténba kellett volna vonulnia. Sajtóbeszámolók szerint a válogatott futballista ehhez képest bulizni ment Belgrádban, ő azonban azt állítja, hogy mindössze gyógyszertárban járt.

A támadó elnézést kért, ugyanakkor a hatóságokra hárította a felelősséget. „Sajnálom, hogy egyesek nem végzik profi módon a munkájukat, és nem adtak egyértelmű tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy hogyan kell viselkednem a karantén idején. Elnézést kérek mindenkitől, akit valamilyen módon veszélybe sodortam, remélem, együtt sikerül túljutnunk mindezen” – írta akkor közösségi oldalán.

Jovicnak lett volna lehetősége 30 ezer eurós pénzbírsággal kiváltani az eljárást, ő azonban nem élt ezzel.

A nyolcszoros szerb válogatott futballista egyébként azzal, hogy márciusban hazautazott, a Real Madrid karantént elrendelő előírását is megszegte, ráadásul otthoni edzés közben meg is sérült Szerbiában, majd Spanyolországba visszatérve részt vett egy kerti partin, ismét megsértve ezzel a pandémiás előírásokat.

További tartalmak