Musorujsag
Élő Eredmények

Vizsgálat indul Cristiano Ronaldo ellen

Vizsgálat indul Cristiano Ronaldo ellen

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Az olasz sportminiszter állítja, a Juventus szupersztárja megsértette a koronavírus-protokollt.

Vincenzo Spadafora elmondta, meggyőződése, hogy azzal, hogy az ötszörös aranylabdás játékos a válogatott szünet után visszatért Torinóba – tette ezt a magángépével –, megszegte a járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott szabályokat, ami miatt vizsgálat indul ellene és büntetésre számíthat – olvasható a Goal-on.

„Cristiano nem tartotta be az előírásokat, ezért vizsgálat indul ellene. A vírus megtanított minket arra, hogy senki sem mentesülhet a szabályok alól” – nyilatkozta a sportminiszter a Rai Tre-nek.

Ronaldo szerint nem szegte meg a szabályokat: „Azt mondják, vétettem az olasz törvény ellen, de ez hazugság. Mindent egyeztettem a csapatommal és felelősségünk teljes tudatában állíthatjuk, korrektül jártunk el.”

A 35 éves labdarúgónak pozitív COVID-tesztje miatt ki kellet hagynia a svédek elleni Nemzetek Ligája-meccset, a Crotone elleni bajnokit és a Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést, majd mivel szervezetében második mérésre is jelen volt a vírus, nem léphetett pályára a Hellas Verona elleni Serie A-találkozón.

A csatárnak 24 órával a Barcelona elleni keddi BL-csoportrangadót megelőzően negatív tesztet kell produkálnia ahhoz, hogy a pályán farkasszemet nézhessen Lionel Messivel, ellenkező esetben további kihagyás vár rá.

További tartalmak