Musorujsag
Élő Eredmények

Sérülése ellenére is hazautazik a vb-selejtezőkre Neymar

Sérülése ellenére is hazautazik a vb-selejtezőkre Neymar

m4sport.hu
Neymar, a Paris Saint-Germain brazil labdarúgója ágyéksérülése ellenére elutazik hazája válogatottjához a közelgő világbajnoki selejtezők előtt.

A csatár múlt szerdán sérült meg, amikor a PSG 2-0-ra nyert a török Basaksehir otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörében. Thomas Tuchel vezetőedző a múlt héten azt mondta, az esetleges felépülése ellenére is lehetetlen, hogy Neymar játsszon a válogatottban.

Adenor Leonardo Bacchi – sportági becenevén Tite – szövetségi kapitány azért hívta be mégis, mert Philippe Coutinhóra, Fabinhóra, valamint Rodrigo Caióra sérülés, Eder Militaóra pedig koronavírusos megbetegedés miatt nem számíthat.

A brazilok jövő pénteken Venezuelát fogadják, ám Rodrigo Lasmar csapatorvos szerint azon a találkozón Neymar még nem játszhat, arra viszont van esély, hogy négy nappal később Uruguay otthonában pályára léphet.

A Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Paris Saint-Germain sérült játékosai közül a francia Kylian Mbappé is csatlakozik hazája válogatottjához a Rennes elleni szombati (mai) bajnoki meccs után. A világbajnok csatár combja egy hete a Nantes elleni bajnokin sérült meg. A franciák barátságos mérkőzésen fogadják Finnországot jövő szerdán, majd a Nemzetek Ligájában előbb Portugáliával, aztán Svédországgal találkoznak.

„Ez az időszak jó lehetőség lenne néhány játékos számára a felépülésre, de bízunk benne, hogy a válogatottaknál vigyáznak majd rájuk” – jegyezte meg Thomas Tuchel.

További tartalmak