Musorujsag
Élő Eredmények

Minden teszt negatív a Salzburgnál - Szoboszlai csatlakozhat a válogatotthoz

Minden teszt negatív a Salzburgnál - Szoboszlai csatlakozhat a válogatotthoz

redbullsalzburg.at
A Red Bull Salzburg hivatalos oldalán jelentette be, hogy a hétfőn megismételt minden koronavírus-teszt negatív lett, így minden játékosuk csatlakozhat a válogatottjához, amint a hatóságok feloldják a korlátozásokat.

Vasárnap este hat koronavírussal fertőzött játékost találtak a Red Bull Salzburg keretében, amely azt jelentette, hogy minden játékos, így Szoboszlai Dominik is karanténba került, tehát senki sem csatlakozhatott a válogatottjához.

A teszteket hétfőn megismételték – többek között azért is, mert pénteken még a klub minden játékosának negatív lett a tesztje -, azonban jó hír, hogy az összes játékos Covid-tesztje negatív lett, így a klub tájékoztatása alapján mindenki azonnal utazhat a válogatottjához, amint az osztrák hatóságok a vasárnap elrendelt tilalmat feloldják.

„Igyekszünk minél előbb feloldatni a korlátozásokat és lehetővé tenni játékosainknak, hogy elutazhassanak nemzeti csapataikhoz – nyilatkozta a klub kereskedelmi igazgatója, Stephan Reiter. – Azt is szeretnénk kideríteni, amint lehet, miért van az, hogy a rövid időn belül elvégzett tesztek különböző eredményeket mutattak, holott ugyanabban a laborban végezték őket.”

A 20 éves Szoboszlainak, a válogatott kulcsemberének karantén miatt kellett kihagynia a magyar együttes októberi mérkőzéseit, köztük a Bulgária otthonában rendezett Eb-selejtezőt, amelyet Marco Rossi együttese 3-1-re megnyert.

A magyar csapat csütörtökön fogadja Izlandot az Eb-részvételért, majd a Nemzetek Ligájában Szerbia és Törökország ellen játszik a Puskás Arénában három, illetve hat nappal később.

 

További tartalmak