Musorujsag
Élő Eredmények

A Real Madrid is szemet vetett Szoboszlai Dominikra – sajtóhír

A Real Madrid is szemet vetett Szoboszlai Dominikra – sajtóhír

MTI/m4sport.hu
Spanyol sajtóhírek szerint többek között az Arsenal és a Milan mellett a Real Madrid labdarúgócsapata is szívesen látná soraiban Szoboszlai Dominikot.

„Szoboszlai nyomában” – ezzel a szalagcímmel jelent meg pénteken az As című spanyol újság, amely címlapján számolt be a királyi gárda érdeklődéséről.

A sportlap értesülései szerint a La Ligában címvédő királyi gárda fiatalítási szándékkal több tehetség pályafutásának alakulását is követi, közülük kiemelkedik a Red Bull Salzburg 20 esztendős magyar támadó középpályása.

Az AS beszámolója megjegyezte: Szoboszlai, aki csütörtökön Izland ellen (2-1) Európa-bajnoki szereplést jelentő győztes gólt lőtt, részben azzal hívta fel magára a Real Madrid figyelmét, hogy október végén ő szerezte a Salzburg két góljának egyikét az Atlético Madrid otthonában. Szoboszlai a Bajnokok Ligájában négy találatnál jár: kétszer a selejtezőben, kétszer a csoportkörben volt eredményes.

Az AS megemlítette a Real Madriddal a többi között három BEK-et és öt bajnoki címet nyert klublegendát, Puskás Ferencet, valamint Szoboszlai válogatottbeli csapattársát, Szalai Ádámot, aki 2007 és 2010 között erősítette a fővárosiak tartalékcsapatát, a Castillát.

Szerződése 2022-ig köti a Salzburghoz Szoboszlait, aki iránt korábban már az Arsenal és az AC Milan is érdeklődött. Az AS ugyanakkor jelezte: a transfermarkt által 25 millió euró értékűre becsült játékos szerződtetéséhez legközelebb az RB Leipzig áll.

Sőt, szerdán a Sport Bild arról számolt be, hogy a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató, legutóbb Bajnokok Ligája-elődöntős és a Bundesligában bronzérmes lipcsei alakulat már meg is egyezett testvérklubjával, és Szoboszlai 20 millió euróért és további bónuszokért vált csapatot.

További tartalmak