Musorujsag
Élő Eredmények

Elmarad a Svájc-Ukrajna NL-mérkőzés

Elmarad a Svájc-Ukrajna NL-mérkőzés

MTI
Elmarad a kedd (ma) esti Svájc-Ukrajna labdarúgó Nemzetek Ligája-mérkőzés, mert a vendégek küldöttségében újabb négy személynél mutatták ki a koronavírust, és a vonatkozó helyi rendeletek alapján karanténba került a csapat és a stáb.

Az ukrán szövetség kedden kora délután közölte, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) arról tájékoztatta őket, hogy a luzerni kanton karanténszabályai miatt nem lehetséges megrendezni a találkozót.

Az ukrán szövetség hétfői közlése alapján három labdarúgójuk – Eduard Szobol, Jevhen Makarenko és Dmitro Riznik – vasárnapi tesztjének eredménye elsőre nem volt egyértelmű, majd a szakemberek később megállapították, hogy egyaránt megtalálható a mintákban a Covid-19 vírus.

Ezt követően újratesztelték az egész ukrán keretet, valamint szakmai stábot, és négy újabb fertőzöttet – három játékost és egy stábtagot – találtak. A helyi hatóságok azonnal karanténra kötelezték az egész ukrán küldöttséget, amely egy luzerni szállodában tartózkodik.

Az ukrán keret tagja a Ferencváros két játékosa, Olekszandr Zubkov és Ihor Haratin is.

Az ukrán nemzeti együttes szombaton Németországban szerepelt, majd a 3-1-es vereséggel zárult találkozó másnapján utazott át Svájcba, ahol az utolsó csoportmeccsét játszotta volna az NL mostani kiírásában. A Svájc-Ukrajna találkozó tétje az lenne, hogy a két gárda közül melyik végez az utolsó helyen és esik ki az A divízióból. Jelenleg az ukránok a harmadikak, három ponttal megelőzve a sereghajtó svájci válogatottat. A két csapat ukrajnai találkozóján 2-1-es hazai siker született.

FRISS:

Az UEFA kedden késő délután azt közölte, hogy az összecsapást nem lehet szerdára halasztani, miután a vendégek ilyen rövid idő alatt nem tudnak egy B-csapatot kiállítani. Ennek következtében a meccs sorsáról a szövetség kontroll-, etikai és fegyelmi bizottsága dönt majd.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek