×

Pedri: A Real Madridnál azt mondták, nem ütöm meg a szintet

A mindössze 17 éves Pedri eddig a La Liga 2020/21-s szezonjának egyik szenzációja. A Barcelona fiatal támadója szinte a semmiből robbant a köztudatba, és láthatóan élvezi a vezetőedző, Ronald Koeman bizalmát.

Pedri Gonzalezt (jobbra) ünneplik társai. (EPA/Alejandro Garcia)
A fiatal támadó középpályást 2019 szeptemberében vásárolta meg a Barca a Las Palmastól, de Pedri a Cadena SER El Larguero című programjában elmesélte, hogy korábban felmerült, esetleg a Real Madridba igazol.

„Elmentem próbajátékra a Real Madridba, de azt mondták nekem, hogy nem ütöm meg a szintet. Hálával tartozom annak, aki ezt mondta nekem, mert így abban a csapatban lehetek, amelyet mindig is szerettem. Furcsa volt magamra ölteni a madridiak mezét, mert az utcán mindig Barca-mezben flangáltam” – mesélte Pedri, aki így Lionel Messivel találkozhat, szinte minden egyes napon.

„Messiben az lepett meg a legjobban, ahogyan az edzéseken dolgozik” – mondta a 17 éves tehetség, akit fiatal kora ellenére bátran a kezdőbe állított a holland edző a Real elleni El Clásicón.

„Koeman már két nappal előtte elmondta nekem, hogy kezdő leszek a Clásicón. Hogy tudtam-e aludni utána? Persze, ezzel sosem volt problémám” – emlékezett vissza az érett fiatal.