Musorujsag
Élő Eredmények

Nápoly polgármestere hivatalosan is megtette az első lépéseket, hogy a stadion Maradona nevét viselje

Nápoly polgármestere hivatalosan is megtette az első lépéseket, hogy a stadion Maradona nevét viselje

MTI
Luigi de Magistris, Nápoly polgármestere közösségi oldalán tett bejegyzését követően hivatalosan is megtette az első lépést, hogy a San Paolo Stadion a jövőben a szerdán elhunyt Diego Maradona nevét viselje.

„Engedjétek meg nekünk, hogy a San Paolo Stadiont Diego Armando Maradona emlékének szenteljük” – írta korábban a Twitteren De Magistris, aki szerint a város által működtetett stadionnak új nevet kell adni. Csütörtökön hozzátette, reggel már ezzel kapcsolatban egyeztetett, hivatalosan is megtéve az első lépéseket az átkeresztelés felé.

„Ez egy folyamat, de ez most egy nagyon gyors folyamat lesz, mert amikor ilyen erős vágy mutatkozik, akkor semmi sem tarthat vissza bennünket” – fogalmazott.

Kiemelte: nagyon reméli, hogy az átnevezési procedúra alatt a pandémia miatt ideiglenesen kizárt szurkolók is visszatérhetnek már a nézőtérre.

A második világháború után épült nápolyi stadiont – amelyben Maradona 1984 és 1991 között szerepelt – Szent Pálról nevezték el. A legenda szerint az Olaszországba érkező apostol Fuorigrottában ért partot, amely városrészben a nápolyi stadion található.

A Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis ezzel kapcsolatban kifejtette: méltányos dolog lenne Maradonáról elnevezni a stadiont, aki így továbbra is részese és tanúja lenne a csapat életének. Hozzátette: Maradona nápolyi évei felejthetetlenek az ott élők számára, az argentin csatár egyszerre volt a megújulás és a kívánt feltámadás szimbóluma.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Maradona, az ördöngös zseni vb-statisztikái egészen páratlanok
A jó ló a verseny napján fut igazán jól, tartja a mondás, ha pedig valaki, hát Diego Maradona a futball legnagyobb színpadán (is) bizonyította páratlan tehetségét. Az argentinok szerdán elhunyt legendájának vb-statisztikái magukért beszélnek.
Külföldi futball
Egymillió embert várnak Maradona ravatalához
A szerdán elhunyt Diego Maradona koporsóját a Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel, a szurkolók itt búcsúzhatnak el tőle csütörtökön, napközben.
Külföldi futball
Gyászba borult Argentína és Nápoly – legendájukat siratják
Világszerte emlékeznek a szerdán 60 évesen elhunyt Diego Armando Maradonára, a világ valaha volt egyik legnagyszerűbb futballistájára, hazájában, Argentínában és Nápolyban azonban több mint kiváló játékos, legenda volt, és tömegek borultak közös gyászba.
Külföldi futball