×

Gascoigne egy kedves, vicces történettel emlékezett vissza Maradonára

Az angol Paul Gascoigne sem tartozott a tipikus jófiúk közé a labdarúgás történetében. Pályafutása alatt és után is hallani lehetett különböző botrányokról vele kapcsolatban. Maradonához hasonlóan, az egykori pengés középpályásnak is meg kellett vívnia a maga külön csatáit függőségeivel, elsősorban az alkohollal.

A labdarúgás történetének két nagy egyénisége: Paul Gascoine (balra) és Diego Armando Maradona (Forrás: A Bola) A labdarúgás történetének két nagy egyénisége: Paul Gascoine (balra) és Diego Armando Maradona (Forrás: A Bola)
A brit ITV „Jó reggelt Britannia” című műsorában mesélt egy kedves történetet Paul Gascoine, amely 1992-ben történt.

Az olasz Lazio, Gascoine-nal a soraiban annak a Sevillának a vendége volt, amelynek csapatkapitánya Diego Maradona volt – immáron túl sikeres nápolyi évein. A két ikon a mérkőzés előtt az öltözőfolyosón futott össze egymással. Az 53 éves, 57-szeres angol válogatott Gazza felidézte a műsorban az akkor elhangzott dialógust, a Ramón Sánchez Pizjuán falai között.

Gascoine: Diego, részeg vagyok!

Maradona: Semmi baj, Gazza, én is.

A legendás angolt humora sosem hagyta el: "Olaszul beszéltem vele, mert nem beszélt angolul, ahogyan én sem."

Persze nem ezért csodálta az argentin legendát az angol fenegyerek, aki sajnálatát fejezte ki a veszteség miatt. Véleménye szerint Maradona „egy ikon volt, egy igazi mágus”.