×

Negyvenkét éves korában elhunyt a 2002-es vb első góljának szerzője

Negyvenkét éves korában elhunyt a 2002-es labdarúgó-világbajnokság első gólját szerző szenegáli Papa Bouba Diop.

Papa BOUBA DIOP szenegáli középpályás (j) feláll a földről Bixente LIZARAZU (k) és Emmanuel PETIT (b) francia játékos mellett a dél-koreai-japán közös rendezésű 2002-es labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésén, a szöuli Világkupa stadionban 2002. május 31-én. A Franciaország-Szenegál mérkőzés az első ázsiai vb A-csoportjában szerepel. (MTI/EPA/AFP/Kim Dzse-van)
"A FIFA szomorúan értesült arról, hogy elhunyt a szenegáli legenda, Papa Bouba Diop. Aki egyszer hős lesz egy világbajnokságon, az mindörökre hős marad" - áll a nemzetközi szövetség vasárnapi bejelentésében.

Diop - aki régóta komoly betegséggel küzdött - pályafutása során a többi között megfordult angol klubcsapatokban, hazája válogatottjában pedig 63 mérkőzésen 11 gólt szerzett.

Nemzetközi ismertségre a 2002-es, dél-koreai, japán közös rendezésű világbajnokságon tett szert, amelyen Szenegál a nyitómérkőzésen az ő góljával győzte le a címvédőként érkezett Franciaországot. A negyeddöntőig tartó szenegáli menetelésből Diop három találattal vette ki a részét.