Musorujsag
Élő Eredmények

Tizenkét emberrel játszott, mégis óv az olasz focicsapat

mti
Az olasz másodosztályban szereplő Cosenza labdarúgócsapata óvást nyújt be a Salernitanával szembeni, 1-0-ra elveszített vasárnapi mérkőzése miatt, amelyen tévedésből néhány percig 12 játékossal szerepelt, majd az együttes létszáma 10 főre csökkent.

A problémák akkor kezdődtek, amikor a Cosenza a 75. percben hármas cserét hajtott végre. Az egyik pályán lévő játékos, Mirko Bruccini nem vette észre, hogy le kellene mennie, a helyére viszont beállt a csapattársa, Abou-Malal Ba. A Corriere dello Sport és más lapok jelentése szerint a játékvezető percekkel később észlelte, hogy mi történt, leküldte a pályáról Bruccinit, Bának pedig sárga lapot adott, mert engedély nélkül lépett a játéktérre. Kicsivel később Ba egy szabálytalanságért újabb sárgát kapott, ezért a bíró kiállította, a Cosenza pedig tíz játékossal fejezte be a meccset.

A klub a közleményében azt írta, a fegyelmi testülethez fordul, hogy kivizsgálják a 75. percben történteket, ami szerintük Ba kiállításához vezetett.

„Elkértük a mérkőzés jegyzőkönyvét azért, hogy lehetőségünk legyen felmérni, történt-e gondatlanság, vagy szabálysértés, és ha igen, akkor ez milyen mértékben befolyásolta a mérkőzés megfelelő lebonyolítását” – írta a Cosenza.

A Salernitana kilenc forduló után az élen áll a Serie B tabelláján, a Cosenza pedig a 12. helyről várja a folytatást.

További tartalmak