Musorujsag
Élő Eredmények

780 euró büntetést ért Messi Maradona előtt tisztelgő gólöröme

780 euró büntetést ért Messi Maradona előtt tisztelgő gólöröme

mti
Lionel Messi és klubcsapata, a Barcelona együtt 780 eurós (280 ezer forintos) büntetést fizet, amiért az argentin labdarúgó a vasárnapi bajnoki összecsapáson gólja után mezét levéve az egy hete elhunyt világklasszis honfitársra, Diego Maradonára emlékezett.

A spanyol szövetség fegyelmi bizottságának döntése értelmében Messinek 600, a katalán klubnak pedig 180 eurót kell fizetnie. A Barcelona ugyan tiltakozott az eljárás miatt mondván, hogy Messi csupán Maradona emléke előtt tisztelgett a meze alatt viselt 10-es számú Newell’s Old Boys-dresszel. A bizottság közleménye kiemelte, bár értékelik a gesztust, a mezlevételért sárga lappal büntetett játékos tette a szabálykönyv értelmében az indítéktól függetlenül büntetendő.

Messi a Newell’s Old Boys szurkolója, amely klubban gyerekként játszott, mielőtt 13 évesen Barcelonába igazolt. Maradona pályafutása végefelé 1993-ban rövid ideig volt a rosariói együttes játékosa. Messi a Barcelona 4-0-ra megnyert hazai mérkőzésén a katalánok negyedik, egyben utolsó gólját szerezte a vendég Osasuna ellen.

További tartalmak