Musorujsag
Élő Eredmények

Mourinho elmondta, hogy miért nem ad több lehetőséget Bale-nek

Mourinho elmondta, hogy miért nem ad több lehetőséget Bale-nek

m4sport.hu/A Bola
Kimagaslóan jó és eredményes szezont fut a Tottenham Hotspur José Mourinho irányítása alatt. A csapat vezeti a Premier League-et, az Európa Ligában is azonos pontszámmal, a belga Antwerpennel áll csoportjában a kvartett élén. A sikerekből a Real Madridtól visszatérő Gareth Bale is kivette a maga részét, de míg azt gondolná az ember, hogy a londoniak egyik vezére lesz, a walesi támadó inkább epizódszerepekhez jutott a portugál mester kezei alatt.

Garteth Bale szeptember közepén tért vissza a Tottenhamhez kölcsönben, hét, a Real Madridban eltöltött év után, mert a spanyol bajnoknál a vezetőedző, Zinedine Zidane alig játszatta őt az elmúlt szezonban, pedig a 31 éves labdarúgó korábban sokat tett a madridi klubért.

Csütörtökön a Tottenham Ausztriában lép fel, a LASK Linz vendégségében, az Európa Liga csoportkörének ötödik fordulójában. Négy mérkőzés után kilenc ponttal a csoport második helyén áll, a Antwerpen mögött, amely szintén három győzelmet számlál, egy vereség mellett, a gólkülönbsége sem jobb, viszont a második fordulóban megverte a Spurst, ezért állhat az első pozícióban.

A linzi mérkőzés előtt Mourinho külön kitért Bale szerepére a csapatban, aki még egyetlen meccset sem játszott végig a londoni csapatnál, sokszor be sem veti a portugál.

„Az egyetlen problémája az, hogy újra meg kell tanulnia beszállnia a mérkőzésekbe a régi dinamikájával és önbizalmával, úgy játsszon sorozatban mérkőzéseket, hogy nem befolyásolják negatív élmények, ne térjenek vissza a rossz emlékek a közeli múltból, amelyek kedvezőtlenül hatottak rá, emiatt sokszor bizonytalan. Itt azért aránylag folyamatosan játszik és így fizikálisan is fejlődhet. Arra már egyáltalán nincs szüksége, hogy taktikailag vagy technikailag fejlődjön. Egyszerűen csak önbizalomra van szüksége, meg arra, hogy heti három meccsen léphessen újra pályára. Ennyi kell csak neki” – beszélt négyszeres BL-győztes walesi játékosáról Mourinho.

Borítókép: epa08766392 Gareth Bale (R) of Tottenham shakes hands with his manager Jose Mourinho (L) after being replaced during the UEFA Europa League group J soccer match between Tottenham Hotspur and LASK in London, Britain, 22 October 2020. EPA/Cath Ivill / POOL

További tartalmak