×

A Maradonát vb-címig vezető edző még nem is tud a klasszis haláláról

A család tervei szerint egykori játékosai mondanák el neki a szomorú hírt.

Maradona 10
A múlt szerdán elhunyt Diego Maradona legnagyobb sikerét 1986-ban érte el, amikor világbajnoki címet nyert az argentin válogatottal. Azt az együttest Carlos Salvador Bilardo irányította.

A jelenleg 82 esztendős szakembert hosszú ideje idegrendszeri betegséggel (Hakim-Adams-szindróma) kezelik. A spanyol Marca információi szerint még nem is tud korábbi játékosa haláláról, mint testvére elmondta, a szomorú hír hatással lehet egészségi állapotára, ráadásul csak pár hete hagyhatta el a kórházat.

A család tsiztában van vele, hogy Bilardo sokat nézi a televíziót, és valamikor elkerülhetetlenül megtudja. Ezért minden hírcsatornát kikötöttek nála, többnyire csak sorozatok nézésével tölti idejét.

A testvér, Jorge Bilardo találkozott Oscar Ruggerivel, aki szintén tagja volt az 1986-os csaspatnak, és úgy tervezik, két-három játékos összeáll és együtt megpróbálják elmondani a szomorú hírt. Nem mellékesen Bilardo még azt sem tudja, hogy a 86-os döntőn az első argentin gólt szerző José Luis Brown is elhunyt már. A korábbi védő tavaly augusztusi halálakor is éppen kórházi kezelés alatt állt.