×

Nézők előtt játszott az Arsenal, mindenki a szurkolóknak tapsolt

A március után visszatérő szurkolókat a biztonsági emberek és a játékosok is megtapsolták.

Az Arsenal 4-1-re nyert a Rapid ellen a labdarúgó Európa-liga csoportkörének csütörtöki, ötödik fordulójában. Az angol csapat játékosai számára is meglepő lehetett, hogy március óta először léphettek pályára otthon nézők előtt.

Az angliai enyhítéseknek köszönhetően a londoniak engedtek be először nézőket, így mintegy 2000 Arsenal-szurkoló térhetet vissza az Emirates Stadionba. Valamenyiüknek szigorú biztonsági ellenőrzésen kellett átesniük és a belépéskor megmérték a hőmérsékletüket is.

A szurkolók számára távolságtartó intézkedéseket hoztak a stadionon belül, csak bizonyos távolságra ülhettek egymástól. A szimpatizánsok szombat reggel érkezési sorrendben vehettek jegyet, a belépők 20 percen belül elfogytak.

A stadionba érkezéskor a biztonsági emberek minden egyesz szurkolót megtapsoltak. A meccs kezdetekor pedig a pályára lépő játékosok is odamentek ahhoz a két szektorhoz ahol a szurkolól voltak és ők is tapssal köszöntötték a kilátogatókat.

Természetesen a szurkokók szurkolók maradtak, és bár arra kérték őket tartózkodjanak a szurkolástól, az „utáljuk a Tottenhamet” ének hamar hallható volt.

Mikel Arteta, az Ágyúsok főnöke szerint rendkívüli volt, hogy visszakapták a szurkolókat és bízik benne, hogy úgy alakul a járvány, a jövőben még többen ki tudnak majd látogatni. Az Arsenal kapitánya, Pierre-Emerick Aubameyang a meccs előtt egy videóüzenetet is eljuttatott a szurkolókhoz: „A futball rólad szól: a szurkolókról".