Zidane felvette a kapcsolatot Szoboszlaival - sajtóhír

A hírek szerint a Real Madrid vezetőedzője személyesen hívta fel a Red Bull Salzburg magyar középpályását, hogy meggyőzze, csatlakozzon a spanyol klubhoz.

Az AS a Bildre hivatkozva azt írja, Madridban abban bíznak, hogy a  20 éves válogatott futballista már januárban a Bernabéuba költözik - jövője a következő hetekben el is dől.

A német lap úgy tudja, Zinédine Zidane a napokban telefonon kereste fel a nemzeti csapatot az Európa-bajnokságra kilövő Szoboszlait (állítólag a távozni készülő Isco pótlására érkezne), aki már egy ideje fontolgatja, hogy karrierje építésének érdekében az osztrák élvonalnál komolyabb bajnokságba igazol.
Szoboszlai a mostani szezonban 17 meccsen szerepelt a Salzburgban s ezeken 17 gólban működött közre - 8 gól, 9 assziszt.

A Real dolgát nehezítheti, hogy a Salzburg testvérklubja, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is soraiban tudó Leipzig lépéselőnyben van, ugyanis a két Red Bull-egyesület már előrehaladott tárgyalásokat folytat a 12-szeres válogatott szerződtetéséről - aki iránt az AC Milan, az Arsenal és a Liverpool is érdeklődik.

A lipcsei klub azért is lenne jó választás, mert a Salzburghoz hasonlóan kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fiatal játékosok a reflektorfénytől és a média nyomásától távol bontakoztathassák ki tehetségüket.

Szoboszlait 2022. május 31-ig köti szerződés a Salzburghoz, kivásárlási ára 25 millió euró.