Musorujsag
Élő Eredmények

Zidane-nál Benzema a valaha volt legjobb francia csatár

Zidane-nál Benzema a valaha volt legjobb francia csatár

ESPN (fotó: EPA)
Karim Benzemát magasztalta Zinedine Zidane, miután honfitársa góljaival a Real Madrid kedden 3-1-re legyőzte az Athletic Bilbaót a La Ligában.

A címvédő közel nyolcvan percet játszott emberelőnyben, de a 74. percben még döntetlenre állt a találkozó. Ezután duplázott a szombaton 33. születésnapját ünneplő csatár, akit vezetőedzője nem is felejtett el méltatni.

„Számomra Benzema a valaha volt legjobb francia csatár”vélekedett Zidane a lefújás után, majd indokolt is.

„Hosszú ideje játszik a Realban, több mint ötszáz meccse van. A statisztikái, a trófeái önmagukért beszélnek.”

Benzema 2009-ben igazolt a madridiakhoz, többek között négy Bajnokok Ligáját és három spanyol bajnoki címet ünnepelhetett. Ez idő alatt 259 gól és 138 assziszt került a neve mellé. És még így is is többször felmerült vele kapcsolatban, hogy nem eléggé eredményes. Zidane azonban más szemszögből világított rá támadója erényeire.

„Ő nem klasszikus kilences, akit csak a gólok érdekelnek. Azt kedvelem benne, hogy más is jár a fejében. Összeköti, játékba hozza a társait” – értékelte futballistája sokszínűségét.

Benzema a múlt héten a Mönchengladbach ellen is duplázott, az csoportelsőséget ért a BL-ben. A hétfői sorsoláson kiderült, februárban az Atalanta ellen folytatja a szereplését a Real Madrid.

További tartalmak