Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Messi elismerte, a nyári csalódások miatt teljesít gyengébben

m4sport.hu
Lionel Messi elismerte, a Barcelona és közte elmérgesedett viszony nyári kicsúcsosodása negatív hatással volt a 2020/21-es szezon első felében nyújtott teljesítményére, amely a gólokat és gólpasszokat tekintve az elmúlt 13 év leggyengébbje.
fotó: EPA/Enric Fontcuberta

A hatszoros aranylabdás argentin a Bayern Münchentől elszenvedett 8-2-es BL-negyeddöntős vereséget követően jelezte távozási szándékát a Barcelona vezetőségével, akik Josep Maria Bartomeu elnökkel az élen megakadályozták ezt. Mivel Messi csak pereskedés árán teljesíthette volna be klubváltását, úgy döntött, kitölti 2021 nyarán lejáró szerződését.

„Minden, ami a nyár előtt történt, ahogyan véget ért a szezon, majd a jövőm körüli vita a klubbal megviselt és ezt magammal cipeltem erre a szezonra is. A nyáron szörnyen éreztem magam, de ma már kijelenthetem, jól vagyok” – mondta Messi a La Sexta spanyol televíziónak adott interjúban.

A hétvégén Pelé gólrekordját beállító Messi barcelonai jövője továbbra is fogós kérdés. Január 24-én választják meg a klub új elnökét, a jelöltek szinte kivétel nélkül Messi maradásra bírásával kampányolnak. Mivel jelenlegi szerződése nyáron lejár, januártól szabadon tárgyalhat kérőivel.

A támadó hozzátette, keményen fog harcolni, hogy csapata a lehető legjobb szezont zárja és elérje céljait. „Izgatott vagyok” – jelentette ki.

„Tudom, hogy a klub minden tekintetben egy rendkívül nehéz időszakon megy keresztül, de pozitív vagyok az előttünk álló kihívásokat illetően” – mondta.

A Barcelona a Bajnokok Ligájában ugyan megnyerte csoportját, a nyolcaddöntőben a PSG ellen nem lesz könnyű dolga, miközben a spanyol bajnokságban messze az elvárások alatt szerepel, 13 mérkőzésből csak hatot nyert meg és az ötödik helyen áll Ronald Koeman együttese, hátránya nyolc pont a listavezető és egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Atlético Madriddal szemben.

Messinek a La Ligában 6 gólja van (ebből 2 büntetőből született) és nincs gólpassza.

További tartalmak