Musorujsag
Élő Eredmények

Alaba lett az év játékosa Ausztriában, Szoboszlai harmadik helyen végzett

Alaba lett az év játékosa Ausztriában, Szoboszlai harmadik helyen végzett

MTI
A Bayern Münchennel német bajnok és Bajnokok Ligája-győztes David Alabát választották Ausztriában az Év legjobb labdarúgójának, a szavazáson a magyar válogatott Szoboszlai Dominik a harmadik helyen végzett.

A 28 esztendős Alaba hetedik alkalommal zárta az élen a szavazást, melyet az osztrák hírügynökség szervezett, és melyen az osztrák Bundesligában szereplő 12 csapat vezetőedzője adta le voksát. Alaba 33 pontot gyűjtött, másodikként Marcel Sabitzer, az RB Leipzig légiósa végzett 17 ponttal, a Red Bull Salzburgból az elmúlt héten a Leipzighez igazolt Szoboszlai pedig 13 ponttal lett harmadik. Alaba a hetedik győzelmével rekorder, 2011 és 2016 között megszakítás nélkül hatszor volt az Év legjobbja.

A védő az idei évben mind az öt lehetséges trófeát megnyerte a Bayernnel, a Bundesliga és a BL mellett a Német Kupát, valamint a Német és az Európai Szuperkupát is elhódította az együttessel. Alaba szerződése a mostani idény végén lejár Münchenben, a hosszabbításról egyelőre még nem született megállapodás.

Szoboszlai az idén meghatározó játékosává vált a Salzburgnak, majd válogatottbeli társainak, a kapus Gulácsi Péternek és a védő Willi Orbánnak a csapatához, a német élvonalban harmadik helyen álló és BL-nyolcaddöntős Leipzighez igazolt.

A szavazáson Szoboszlai az Altachot irányító Alex Pastoornál első helyen végzett, a tréner azzal indokolta választását, hogy a magyar középpályás „tökéletes szezont futott és technikai szempontból az Ausztriában futballozók egyik legjobbja”. Szoboszlai harmadik helye azt is jelenti, hogy az osztrák bajnokságban szereplő játékosok között ő zárt az élen.

Érdekesség, hogy Jesse Marschnál, a Red Bull Salzburg vezetőedzőjénél Szoboszlai az első háromba nem került be. A válogatott középpályás két edzőnél második, két másiknál pedig harmadik lett, így jött össze a 13 pont – az első hely ugyanis 5, a második 3, a harmadik pedig 1 pontot ért.

További tartalmak