×

Scholes Bruno Fernandesről: Fenomenális, jobb, mint én

Fenomenális! Ilyen és hasonló jelzőkkel jellemezte Bruno Fernandest a Manchester United legendás középpályása, Paul Scholes, aki pályafutása során csak a Vörös Ördögök mezét viselte – leszámítva az angol válogatottat, amelyben 66 alkalommal játszott.

Leicester, 2020. december 26. Bruno Fernandes, a Manchester United játékosa, miután megszerezte csapata második gólját a Leicester City ellen az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2020. december 26-i mérkőzésén a leicesteri King Power Stadionban. A találkozó 2-2-es döntetlennel zárult. MTI/EPA/Reuters pool/Carl Recine
A Sportingtól január végén igazolt portugál válogatott középpályás érkezésével, szinte varázsütésre változott a Manchester United játéka, amely ráadásul eredményekkel is kezdett párosulni.

Bruno Fernandes a jelenlegi szezonban sem állt le és a csapat igazi vezére. Az eddig lejátszott 22 mérkőzésen 14 gólt szerzett és 8 gólpasszt osztott ki. Scholes véleménye szerint pontosan egy ilyen játékosra volt szüksége a csapatnak.

„Fenomenális az, amit a pályán művel. A statisztikai mutatói hihetetlenek. Remélem, hogy a jövőben is így folytatja. Jobb játékos, mint amilyen én voltam, igaz, más típusú is. Ő gólokat szerez és rengeteg lehetőséget teremt a kapu előtt. Szerettem volna olyan játékos, mint ő. Egyszerűen szenzációs” – dicsérte a Manchester United portugál középpályás a 46 éves MU-legenda, akit az első pillanattól meggyőzött Fernandes.

„Mielőtt a klubhoz érkezett, a United csak nagy szenvedések árán volt képes egyetlen árva gólhelyzetet kialakítani, most meg sorozatban képesek erre” – zárta szavait Scholes.