Musorujsag
Élő Eredmények

Myrto Uzuni lett az év sportolója Albániában

Myrto Uzuni lett az év sportolója Albániában

m4sport.hu/fradi.hu
A legnagyobb albán sportnapilap, a Sport Ekspres szavazásán az olvasok az FTC labdarúgó-csapatának támadóját Myrto Uzunit választották az Év Sportolójának.

Myrto Uzuni 2020 augusztusában érkezett a Ferencvároshoz, ahol gyorsan a zöld-fehér együttes egyik alapemberévé nőtte ki magát.

A 25 éves albán támadó első ferencvárosi találatára a Dinamo Zagreb elleni Bajnokok Ligája-selejtezőig kellett várni. Az a gól továbbjutást ért a Fradinak, majd egy körrel később a Molde otthonában is eredményes tudott lenni. A csoportkörben pályára lépett a Barcelona, a Dinamo Kijev és a Juventus ellen is, az olaszok otthonában gólt is szerzett.

Uzuni a klubcsapatban betöltött szerepe mellett hazája válogatottjában is jól teljesített. 2020. november 11-én, egy Koszovó ellen 2-1-re megnyert barátságos összecsapáson előbb kiosztott egy gólpasszt, majd bő fél órával később ő maga is betalált. A ferencvárosi támadónak ez volt az első gólja a nemzeti csapatban.

A Fradival való BL-csoportkörös szereplés, valamint a válogatottban nyújtott teljesítménye meggyőzte a Sport Ekspres olvasóit, akik végül meg is szavazták Albániában az Év Sportolójának.

– Köszönettel tartozom mindazoknak, akik támogattak, ők adtak erőt számomra. Nem könnyű úton jutottam el idáig, minden sikerem az engem támogató embereknek szól. Szeretném megköszönni a Sport Ekspres olvasóinak az elismerést, már nagyon várom, hogy ismét magamra húzhassam a nemzeti csapat mezét, hogy örömet szerezhessek az albán embereknek. Most áldott ünnepeket, sikereket és boldogságot kívánok minden albán családnak – mondott köszönetet Uzuni.

Borítókép: Myrto Uzuni, a Ferencváros albán játékosa MTI/AP/LaPresse/Marco Alpozzi

További tartalmak